2024. április 23. - Béla

Ügylet a tőzsdén

A New York-i Értéktőzsdén (NYSE) PPG kóddal jegyzett PPG Industries bejelentette, hogy a SigmaKalon Group tervezett megvásárlását a Bain Capital globális tevékenységet folytató magánbefektetési társaságtól engedélyezték az Európai Unió felügyeleti hatóság
2007. december 11. kedd 15:33 - Hírextra
A New York-i Értéktőzsdén (NYSE) PPG kóddal jegyzett PPG Industries bejelentette, hogy a Az ügylet összértéke, az átvállalt adósságot is beszámítva mintegy 2,2 milliárd euró.

A PPG október elején fejezte be a konzultációs folyamatot az alkalmazottakat képviselő meghatározó testületekkel, tőlük tanácsokat kapott. A társaság azt várja, hogy a felvásárlás az elkövetkező 45 napon belül lezárulhat.

Az uithoorni (Hollandia) illetőségű SigmaKalon bevonó anyagok világszerte működő gyártója. A SigmaKalon építészeti, felületvédelmi, hajózási és ipari bevonó anyagok szállít szerte a világba, az európai piacon és több más kulcsfontosságú piacon vezető pozíciót szerzett magának.

Mit kell tudni a PPG-ről?

A pittsburghi PPG festéket, bevonatokat, vegyszereket, optikai termékeket, különleges alapanyagokat, üveget és üvegszálakat gyártó nemzetközi vállalat. A világ több mint 25 országában működő 125 gyártó telephelye és résztulajdonban lévő leányvállalata összesen több mint 34 ezer embert alkalmaz. A cég árbevétele 2006-ban 11 milliárd dollár volt. A PPG részvényeit a New York-i és a philadelphiai tőzsdén PPG tickerkód alatt forgalmazzák. További információk a www.ppg.com weboldalon olvashatók.

Mit kell tudni a Bain Capitalről?
A Bain Capital (www.baincapital.com) globális tevékenységet folytató magánbefektetési társaság számos befektetési területtel, beleértve a zárt részvénytársasági befektetéseket, a kockázati tőkebefektetéseket, a tőzsdei befektetéseket és a hitelezett vállalatkivásárlásokat. Az 1984-ben alapított társaság összességében 50 milliárd dollárnyi tőkét kezel. A Bain Capital eddig több mint 240 vállalatot érintő zártkörű részvénybefektetést és felvásárlást hajtott végre a világ minden táján, például olyan ipari és fogyasztási cikk gyártó vállalatokat érintően mint a Brenntag, az FCI, a Sealy, a Bombardier Recreational Products, a Novacap, az Innophos, a Boart Longyear és az FCI. A Bain Capital székhelye Boston, irodái Londonban, New Yorkban, Münchenben, Tokióban, Hongkongban és Sanghajban működnek.

Előretekintő megállapítások

A sajtóközleményben foglalt, nem múltbeli tényekre vonatkozó kijelentések előretekintő megállapítások, amelyek a vállalat jövőbeni eseményekre, célokra, pénzügyi vagy üzemi teljesítményre vagy eredményre vonatkozó aktuális nézeteit tükrözik. Ezek a megállapítások számos kockázati és bizonytalansági tényezőnek vannak kitéve, amelyeket a PPG Industries az Értékpapír- és Tőzsdefelügyeletnek 10-K és 10-Q formanyomtatványon benyújtott rendszeres beszámolóiban, valamint az aktuális 8-K formanyomtatványon beadott beszámolóban részletesen is taglalt.

Ennek megfelelően számos tényező okozhat lényegi eltérést a tényleges eredmények és az előretekintő megállapításokban foglaltak között.

Ilyen tényező többek között a bel- és külföldi versenytársak által támasztott ár- és termékverseny, a nyersanyagok és energiahordozók árában és beszerezhetőségében bekövetkező ingadozások, a beszállítókkal kialakított jó kapcsolat megőrzésének képessége, a nemzetközi piacok gazdasági és politikai környezetének változása, a devizaárfolyam ingadozások, a környezetvédelmi szabályok változása, váratlan üzleti fennakadások és esetleges jövőbeni perek előre nem jelezhető kimenetele, beleértve a PPG által a SEC-nek benyújtott beszámolókban taglalt azbeszt kártérítési ügy le nem zárásából következő peres eljárást is. Az összes ilyen tényezőt azonban nem lehet előre jelezni és meghatározni. Ebből következik, hogy bár a fenti felsorolás reprezentatívnak tekinthető, egyetlen felsorolás nem tartalmazhatja az összes lehetséges kockázati és bizonytalansági tényezőt. A felsorolásban nem szereplő tényezők jelentősen akadályozhatják az előretekintő megállapításokban foglaltak megvalósulását.

A tényleges eredmények és az előremutató megállapításokban foglaltak közötti eltérés következtében egyebek között fennakadás következhet be az üzletmenetben, üzemviteli problémák léphetnek fel, pénzügyi veszteséget szenvedhet el a cég, jogi kötelezettség keletkezhet harmadik személlyel szemben, valamint más, a PPG konszolidált pénzügyi helyzetére, üzemvitelére vagy likviditására hátrányos hatással lévő kockázati tényezők jelentkezhetnek.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását