2024. április 26. - Ervin

Ajándékok futószalagon

Péntektől ismét fogadják az adományokat a fővárosban és 14 vidéki nagyvárosban a MikulásGyár önkéntesei. A szervezők elsősorban tartós élelmiszert, játékokat, mesekönyveket és tisztítószereket várnak, amelyeket karácsony előtt a rászorulók között osztanak
2007. december 7. péntek 10:20 - Hírextra
Idén harmadszor rendezi meg a SuperGroup művészcsoport a fővárosi 56-osok terén december 7- és 16-a között a karácsonyi jótékonysági akciót. Nemcsak a Mikulásgyár központi helyszínén, hanem két budapesti bevásárlóközpontban és 14 vidéki nagyváros plázájában is várják az ajándékokat. Ezeket később becsomagolják és a Vöröskereszt valamint az UNICEF segítségével osztják majd szét a rászoruló családok között.

Ebben az évben először a BKV is részt vesz az akcióban. Erre az időszakra a cég átnevezi a a Hősök tere megállót MikulásGyárra. A busz-és trolibuszokon valamint a földalattin is bemondják majd a megálló új nevét. Mivel naponta 300 ezren közlekednek azon a szakaszon, ennyien hallhatják meg, hogy idén is megnyitott a MikulásGyár, és elviszik adományaikat - mondta el csütörtökön Kiricsi Karola, a BKV sajtószóvivője.

Tavaly több mint 10 ezer doboznyi ajándék gyűlt össze. A Mikulásgyár nyitva tartása alatt csaknem száz kilogramm szaloncukor, hatvanezer liter öblítő, két teherautónyi játék és csokoládé, valamint száz karácsonyfa érkezett.. Az adományokból összesen csaknem húszezren részesültek.

A MikulásGyár az 56-osok terén minden hétköznap délután 4 és este kilenc óra között, hétvégén pedig délelőtt 10 és este 10 óra között tart nyitva. A budapesti Duna Plázában és a Csepel Plázában minden nap 10-és este nyolc óra között várják az adományokat. Debrecen, Győr, Kaposvár, Miskolc, Nagykanizsa, Nyíregyháza, Pécs, Sopron, Szolnok, Szombathely, Szeged, Veszprém, Székesfehérvár és Zalaegerszeg bevásárlóközpontjában szintén 10-tól este nyolcig lehet adományozni.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását