2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Robbanás a filmstúdióban

Felrobbant több hordónyi ottfelejtett puskapor és meghalt egy katona, öten pedig megsebesültek szerdán egy mexikói filmgyárban, ahol egyebek mellett a Titanic című szuperprodukciót forgatták.
2007. december 6. csütörtök 13:20 - Hírextra
A puskaport egy korábbi forgatáshoz rendelték, de aztán nem használták fel és ott maradt a Baja Studios filmgyárban, az északnyugat-mexikói Rosaritóban.

A hadsereg specialistái éppen el akarták szállítani a hordókat, amikor a baleset történt. "Valamiért nem kezelték megfelelően a puskaport és felrobbant. A detonációt kilométerekkel odébb is lehetett hallani" - mondta az óceánparti város rendőrfőnöke.

A környéket füst és hamu borította el, egy népszerű strandot a közelben ki is kellett üríteni. A sebesültek közül négyen filmgyári munkások, az ötödik katona.

Rosarito pár száz kilométerre van a határtól és Mexikóban sokkal olcsóbban lehet filmet készíteni, mint Hollywoodban, így aztán sok amerikai szuperprodukciót forgatnak a 46 hektáros telepen. A filmgyár hatalmas medencéjében vették fel például a 11 Oscar-díjat elnyert Titanic és a Russel Crowe-féle Kapitány és katona - a világ túlsó oldalán című kalandfilm tengeri jeleneteit.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását