2024. április 20. - Tivadar

200 millió dollárt fektetnek be

SigmaBleyzer bejelentette, hogy a média- és távközlési befektetésekre szakosodott élvonalbeli nemzetközi magán befektetési társaság a Providence Equity Partners 200 millió dollárt meghaladó összeget fektet be a Volia Cable vállalatba.
2007. december 4. kedd 18:32 - Hírextra

A Volia Cable vezető ukrán kábeltévé és internet szolgáltató vállalat a SigmaBleyzer által kezelt UGF III magán befektetési társaság többségi tulajdonában. A tranzakció az eddigi legnagyobb befektetés Ukrajnában nyugati magán befektető társaság részérő és ezzel jól példázza a nyugati befektetők ukrajnai vállalatok iránt megnövekedett érdeklődését. A tranzakció lezárására várhatóan 2007 decemberében kerül sor.

"Örömünkre szolgál, hogy partnerünknek tekinthetjük a Providence-t, az élvonalbeli magán befektetési társaságot, egyikét a világ legnagyobb és legtapasztaltabb média- és távközlési vállalati portfolió tulajdonosainak" - jelentette ki Michael Bleyzer, a SigmaBleyzer elnök-vezérigazgatója. "A Volia Cable, a SigmaBleyzer és a Volia Cable többi tulajdonosa szempontjából magától értetődő, szükségszerű előrelépésről van szó. A SigmaBleyzer továbbra is aktív szerepet készül vállalni az ukrán kábeles távközlési piacon és bizakodással tekintünk a Providence támogatására törekvésünkben a Volia Cable vezető kábeltévé és internet szolgáltatókén játszott szerepének megerősítésében Ukrajnában. Meggyőződésünk, hogy az olyan rangos nemzetközi befektetők - mint amilyen a Providence is - figyelmének kiérdemlése pozitív hatással gyakorol az ukrán gazdaságra és a befektetési környezet megítélésére, tovább erősítve ezzel Ukrajna befektetési célpontként játszott szerepét."

"Vállalatunk elkötelezett a legmagasabb minőségű szolgáltatások nyújtása mellett kiemelkedő ügyfélszolgálati munka támogatásával" - jelentette ki Sergey Boyko, a Voila Cable elnöke. "Meggyőződésünk szerint a Providence a világ egyik vezető kábel távközlési befektetőjeként nagy segítségünkre lesz még jobb szolgálatásók nyújtásának elősegítésében ügyfeleinknek Kijevben és más ukrajnai városokban."

"Ez már a hetedik jelentősebb befektetésünk a szektorban Európában és a második Kelet-Európában, ahol egyre növekszik az igény a technológiailag fejlett televízió- és szélessávú internet szolgáltatások iránt" - jelentette ki Jonathan M. Nelson, a Providence ügyvezető igazgatója. "Meggyőződésünk szerint az olyan kiváló kábel- és távközlési vállalatokat mint a Voila jelentős növekedési és értékteremtési potenciállal rendelkező kulcsfontosságú szolgáltatóknak kell tekinteni."
"A Voila fontos szerepet játszik az ukrán távközlési és szórakoztató iparban" - mutatott rá John Hahn, a Providence ügyvezető igazgatója, a vállalat európai irodájának vezetője. "Jelentős érdekeltségeink vannak a kábel üzletágban Nyugat-Európában és nagy várakozással tekintünk a lehetőség elé, hogy alkalmazhassuk tapasztalatainkat a SigmaBleyzer és a Voila vezetői gárdái által felépített sikeres üzletben."

A SigmaBleyzer pénzügyi tanácsadójaként a Goldman Sachs International és a UBS Investment Bank, a Providence pénzügyi tanácsadójaként a Lazard működött közre a tranzakcióban.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását