2024. április 24. - György

Több százezren váltottak biztosítót

20-23 ezer forintot is spóroltak a legügyesebbek az év végi kötelező felelősség biztosítás váltásával. A szerződéseket péntek éjfélig lehetett felmondani. Az új biztosításokat legkésőbb december végéig kell megkötni. Interneten már eddig 300 ezren váltott
2007. december 2. vasárnap 07:02 - Hírextra
Egy karambol esetén az autósok, vagy a rendőrség eldönti ki a hibás, és az egyik vezető kötelezője biztos drágább lesz. Csak az nem mindegy, hogy mennyivel, ezért érdemes megnézni a szerződési feltételeket. Van ugyanis olyan biztosító, amelyik kár esetén megduplázza az addigi díjat. De ha valaki jól vált biztosítót, akár tízezreket is spórolhat évente.

Haraszti Zsolt, a Netrisk igazgatója azt mondta, hogy az elmúlt egy hónapban, több mint 1 millió 800 ezer díjszámítást végeztek a honlapjukon. Ott az átlagos megtakarítás az összes díjszámítást nézve 20-21 ezer forint volt, ugyanakkor akik biztosítót váltottak honlapjukon keresztül, ott az átlagos 30 ezer forintos éves díj mellett az átlagos megtakarítás 13-14 ezer forint volt.

A kötelező felelősség biztosításokat péntek éjfélig lehetett felmondani és december végéig lehet megkötni az újakat. Az internetes közvetítőkön keresztül 300 ezren már meg is kötötték az új biztosításukat, ez 40 százalékkal több mint tavaly. A többieknek december végéig van idejük biztosítót választani. A szakemberek szerint az idén minden eddiginél többen, összesen körülbelül 6-700 ezren döntöttek a váltás mellett.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását