2024. március 29. - Auguszta

Kórházturizmus - új bevétel?

Akinek nincsen az Egyesült Államokban egészségbiztosítása - jelenleg 47 millió amerikainak -, esetleg valamilyen speciális kezelésre, beavatkozásra odahaza nincsen megfelelő gyakorlatú szakintézet, az manapság az olcsó légiközlekedés jóvoltából repülőre ü
2007. november 25. vasárnap 21:16 - Hírextra
Az egészségügyi turizmus rohamosan fejlődik és az angol orvosi hetilap, a British Medical Journal fölhívja a figyelmet arra, hogy immár a téma első online újságja is megjelenik International Medical Travel Journal címen.

Az egészségügyi utazásokra vonatkozó, megbízható statisztikák egyelőre hiányoznak, de becslések szerint 2004-ben csak Indiába legalább 150 ezer külföldi utazott gyógykezelésre, operációra. Az indiai adatok szerint ez a forgalom évente mintegy 15 százalékkal növekszik. Ezek a betegek többségükben a Közel-Keletről vagy Ázsiából származnak, de mind több amerikai és kanadai állampolgár is Indiába utazik, ahol bámulatos gyorsasággal nőttek ki a földből a világ legkorszerűbb műszereivel fölszerelt, rendkívüli ápolást nyújtó klinikák.

A külföldi páciensekre specializálódó kórházakban többnyire sokkal személyesebb kezelést kap a beteg, mint például az Egyesült Államokban vagy Kanadában - lényegesen több orvos és ápolónővér jut egy-egy betegágyra. Az is tény, hogy ezeken a helyeken olyan sebészeti beavatkozásokat vagy gyógymódokat is elvégeznek, amelyeket az igen szigorú amerikai gyógyszer- és élelmiszerhatóság, a Food and Drug Administration (FDA) még nem engedélyezett.

A turistaforgalom új ága jelentős jövedelemhez juttathatja az országot: Indiában az előrejelzések szerint az egészségturizmus 2012-ben két milliárd dollárnyi bevételt hoz. Az International Medical Travel Journal arról is megemlékezik, hogy Magyarország - annak főleg nyugati része - sok osztrák, német fogászati beteget lát el igen kiválóan és most egyik magyar egészségügyi cég az amerikai fogászati piacra is igyekszik betörni.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

bara
2007. november 29. 13:30
Ennek kellene az egészségügyi reform gerincének lenni, Indiát érdekli, minket nem
bara
2007. november 29. 13:29
Ennek kellene az egészségügyi reform gerincének lenni, Indiát érdekli, minket nem
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását