2024. március 28. - Gedeon, Johanna

A szállodaforgalom hazai mutatói

Már majdnem ötven magyarországi település és csaknem száz szálloda csatlakozott a Télen itthon nevű akcióhoz. A résztvevők kedvezményes ajánlatokkal csábítják téli, belföldi pihenésre a hazai turistákat.Egyre népszerűbb a települések és a szállodák között
2007. november 25. vasárnap 18:30 - Hírextra
A Télen itthon nevű akció november 15-én startolt, és azóta újabb résztvevők is csatlakoztak. Jelenleg 48 településen 96 szálloda kínál kedvezményes pihenési lehetőségeket tavaszig. A kampány honlapját, a www.telenitthon.hu oldalt naponta legalább 2500-an keresik fel és már száznál többen foglaltak szállást a hotelekben - tudta meg a Független Hírügynökség.

A Központi Statisztikai Hivatal adatai szerint 2007 első háromnegyed évében a vendégforgalom kétharmadát regisztráló hotelekben a belföldi vendégéjszakák száma összességében 4,3 %-kal csökkent., de növekedést tapasztaltak a gyógy- és wellness-szállodák.

A szeptember végi adatok szerint Magyarországon összesen 3643 kereskedelmi szálláshely volt, ebből 2464 volt a működő egység. A kereskedelmi szálláshelyek 99 949 szobával és 253 718 férőhellyel várták a vendégeket. Idén január és szeptember között a szállodák szobakapacitás-kihasználtsága 50,8% volt. A legmagasabb értéket az öt- és négycsillagos hotelek (69,4% és 57,6%), a gyógyszállodák (65,2%), az apartman-szállodák (55,8%) és a wellness-szállodák (52,8%) érték el.

A kereskedelmi szálláshelyek szállásdíj-bevételei 107,5 milliárd forintot tettek ki 2007 első háromnegyed évében. Ez 4,3%-os növekedést jelent az előző év azonos időszakához képest. Ebből a belföldiektől származó bevétel 12,7%-kal növekedett.
Forrás: fh
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását