2024. április 19. - Emma

Magyarországon jó élni

Ismét Ausztrália lett a legnépszerűbb az idei Ország Márka Index rangsora alapján. Magyarország nyolc helyet javított a tavalyi helyezéséhez képest, így most a második legjobb ár-érték arányt képviselő országnak számít a világon. Az Ország Márka Index ere
2007. november 25. vasárnap 14:35 - Hírextra
Taroltak az angolszász országok az idei Ország Márka Index (Country Brand Index - CBI) rangsorban. Harmadik alkalommal is Ausztrália lett a világ legnépszerűbb országa, amit az Amerikai Egyesült Államok és az Egyesült Királyság követ. A legnépszerűbb tízbe került Japán, Kanada, Franciaország és Görögország- derült ki a Weber Shandwick nemzetközi kommunikációs tanácsadó cég friss kutatásából.

Az Ország Márka Index adatai szerint jelenleg üzletkötésre leginkább az USA, Kína, Nagy-Britannia, Franciaország és Olaszország a legideálisabbak. A legegyszerűbb üzletkötésnél vannak átfedések, ott az Egyesült Államok, Nagy-Britannia, Kanada, Írország és Franciaország végzett az élen.

A legjobb ár-érték arányt képviselő ország-márkák ranglistáját idén Thaiföld vezeti. Ez azt jelenti, hogy magas színvonalú szolgáltatásokat nyújt megengedhető áron. Ebben a kategóriában Magyarország lett a második, és ezzel hazánk nyolc helyet javított a tavalyi eredményéhez képest. A kategória további nyertesei Csehország, Mexikó és Vietnam.

A leginkább családbarát országok listáját Dánia, Kanada, Ausztrália, az Amerikai Egyesült Államok és Svédország vezeti, míg a leginkább lakhelyváltoztatásra csábító országok között Kanada, Új-Zéland, Ausztrália, Svédország és Szingapúr szerepel.

A turizmus szempontjából is vizsgálták az országokat. A CBI Index szerint művészeti és kulturális szempontból Olaszország, a gazdag történelme miatt pedig Egyiptom a legizgalmasabb. A legjobb szálláshelyek az Egyesült Arab Emirátusokban, a legvonzóbb tengerparti strandok a Maldív-szigeteken, míg a legpezsgőbb éjszakai szórakozási lehetőségek Spanyolországban vannak. A kutatás szerint a francia konyha nyújtja a legnagyobb élvezetet, Ausztráliában lehet a legjobban sportolni és ott a legbarátságosabbak a helyiek.

Horvátország, Kína és az Egyesült Arab Emirátusok nyerték el az első három helyet a "feltörekvő csillagok" között, mivel az elkövetkező öt évben nagy valószínűséggel ezek lesznek a legkedveltebb turistacélpontok.

A teljes lista a www.countrybrandindex.com internetes oldalon olvasható.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását