2024. április 17. - Rudolf

Magyar-japán fórum

Utoljára ülésezett Budapesten a magyar-japán együttműködési fórum, a tanácskozáson a két társelnök, Vizi E. Szilveszter, a Magyar Tudományos Akadémia elnöke és Jonekura Hiromasza, a Japán Üzleti Szövetség alelnöke folytatott megbeszélést - tájékoztatta az
2007. november 23. péntek 17:09 - Hírextra

A tanácskozás alkalmából Sólyom László köztársasági elnök átnyújtotta Jonekura Hiromaszának a Magyar Köztársasági Érdemrend Középkeresztjét - olvasható Szelestey Lajos közleményében.

A magyar-japán fórum az elmúlt három évben több konkrét együttműködési programot indított el. Ilyen például a magyar információs és kulturális iroda felállítása Tokióban, a magyarországi japán nyelvoktatás támogatását szolgáló csomag, illetve új ösztöndíj-lehetőségek megteremtése.

A gazdaság, a kutatásfejlesztés, a turizmus és a kultúra területén is több elképzelés valósulhat meg, ugyancsak nagy mértékben hozzájárulva a kétoldalú együttműködés bővítéséhez - szerepel a közleményben.

A szakterületek kiemelkedő képviselőiből álló fórumot, közismert nevén a "Bölcsek Tanácsát" 2004 októberében hozta létre Gyurcsány Ferenc miniszterelnök és az akkori japán kormányfő, Koizumi Dzsunicsiro.

Gyurcsány Ferenc pénteken hivatalában fogadja a két társelnököt, majd este Göncz Kinga külügyminiszter vacsorát ad a fórum tagjai tiszteletére.


Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását