2024. március 19. - József, Bánk

250 ezret érő kincshez jutott két és fél dollárért

Egy amerikai férfi mindössze két dollár 48 centért jutott hozzá az amerikai Függetlenségi Nyilatkozat egyik ritka, 184 éves hivatalos másolatához. Nem tartja meg azonban, hanem elárverezi, a kikiáltási ár 125 ezer dollár, vagyis körülbelül 24 millió forin
2007. február 24. szombat 18:48 - Hírextra
Szakértők az iratot több mint negyedmillió dollárra értékelték. Michael Sparks Nashville város egyik boltjában találta meg az 1823-ban készült másolatot, még 2006 márciusában. Az iraton nem volt árcímke, amikor megkérdezte az eladót, hogy mennyibe kerül, a boltos két és fél dollárra értékelte azt. Később Sparks az interneten utánanézett, hogy mit is szerzett meg. Hamar rájött, hogy igazi kincsre bukkant.

Mint kiderült, az irat egyike a Függetlenségi Nyilatkozat kétszáz hivatalos másolatának, amelyet John Quincy Adams későbbi amerikai elnök rendelt meg 1820-ban, még külügyminiszterként. Mindössze 35 példány maradt fent ezekből a másolatokból. Az internetes árverést március 22-én zárják le.
Forrás: Független Hírügynökség
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását