2024. április 23. - Béla

Fejlesztik a "kis Svájcot"

Elkészültek a baranyai Orfű turisztikai vonzerejét növelő beruházások, amelyeket Szili Katalin, az Országgyűlés elnöke adott át szombaton.
2007. november 17. szombat 20:33 - Hírextra

A településen és környékén befejeződött - mintegy 400 millió forint összértékű - fejlesztés keretében a szakemberek elvégezték a Pécsi-tó kotrását, megerősítették a partfalát, a víz körül sétányt alakítottak ki, emellett két új tanösvény és egy kerékpárút is az ide érkező vendégeket szolgálja.

Orfű Magyarország egyik legszebb, nemzetközileg is ismert üdülőhelye, "a kis Svájc", ahová tavasztól őszig nemcsak hazai, hanem német és holland turisták tömegei érkeznek - mondta avató beszédében a házelnök, aki egyben a térség országgyűlési képviselője. Hozzátette: az egész országban szükség van az orfűihez hasonló, méltán támogatható projektekre, hogy a települések a legjobb arcukat mutathassák a hozzájuk érkezőknek.

Szili Katalin, utalva arra, hogy az orfűi tó kotrását követően kevés víz maradt a tóban és a természet a hiányzó vízmennyiséget a nagy szárazság miatt nem tudta pótolni, emiatt a nyáron az egyik strandot be kellett zárni, azt mondta, a baranyai önkormányzat a helyi vezetéssel közösen mindent megtesz az eredeti környezet visszaállítására.

Bár a sajtóban találgatások kezdődtek, miszerint mindez a strand tervezett privatizálása miatt történt, ez nem igaz, senki sem készül magánosításra. Arra viszont igen, hogy Orfű a következő szezontól ismét régi pompájában fogadhassa a látogatókat - közölte.

Az orfűi beruházások a Mecsek gyöngyszemei elnevezésű program keretében valósultak meg. Célja 2006 és 2008 között, európai uniós támogatással, a Mecsek és a Dráva térségének komplex ökoturisztikai fejlesztése.

A jelenlegi látogatóközpontok, kiszolgálóhelyiségek rekonstrukciójával, valamint újak építésével, szolgáltatások bevezetésével lehetővé válik a Dráva, és a Mecsek, mint természetes élőhelyek bemutatása, a korábbi, szabályozatlan turizmus okozta károk csökkentése.
A tervek között turistaútvonalak kialakítása és jelzése, parasztházak, kilátók, madármegfigyelők felújítása, tavak kotrása, barlangok, szárazföldi és vízi élőhelyek bemutathatóvá tétele, a kirándulásokhoz kapcsolható kulturális programokhoz pedig egyebek mellett színpadok építése szerepel.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását