2024. április 24. - György

Exkluzív interjú a Lovas Világkupáról - HANGOSHÍR!

December 7. és 9. között a budapesti Papp László Sportaréna ad otthont az első alkalommal sorra kerülő OTP Bank Lovas Világkupának. A színvonalasnak ígérkező díjugrató illetve négyesfogathajtó verseny önmagában is vélhetően nagyszerű szórakozást biztosít
2007. november 20. kedd 11:42 - Hírextra
A 250 lovat felvonultató versenyek mellett láthatnak majd a nézők csikós bemutatót, fedeles military viadalt, valamint megtekinthetik a világhírű Rippel-fivérek produkcióját is. Az eseményen az öttusa korábbi és jelenlegi klasszisai is fellépnek, mellettük pedig színészekkel és a hazai közélet ismert személyiségeivel találkozhatnak a rajongók.

A PontFM Rádió SportPont műsorának Lázár Vilmos, az esemény szervezője volt a vendége.

Pont FM: Komoly szervezés közepén vagytok, hiszen egy nagyszabású rendezvény lesz, néhány hét múlva a Budapest Sportarénában. Milyen részleteket tudhatunk meg?

Így van, olyannyira a szervezés közepén vagyunk, hogy ki sem látszódunk a munkából. Ilyen még nem volt Magyarországon, annak ellenére, hogy Nyugat-Európában és a tengerentúlon is nagyon népszerűek a téli, fedett pályás, lovas versenyek. Gyakorlatilag már minden szakág a versenyét be tudja hozni fedettpályás körülmények közé, kicsit átalakítva a versenyszabályait. Ezek a szakágak lesznek bemutatva az Arénában, egy hatalmas lovas-show keretében. Amellett, hogy komoly sportteljesítményeket, világkupa versenyeket láthatunk, sok show-versenyszám és bemutató is lesz. Olyan rendezvényt szeretnénk létrehozni, amit mind a lovas szakmai közönség, mind a lovakat szerető emberek is szívesen néznek.

Pont FM: Beszéljünk előbb a versenyről, a versenyzőkről. Ott leszel te is a testvéreddel?

Én csak az egyik show versenyszámban fogok indulni, és ott sem fogathajtásban, hanem lovaglásban és autóvezetésben. A versenyzők között a legrangosabb mezőny a négyes fogathajtás szakágából kerül ki. Itt lesz a legutóbbi világbajnok és az azelőtti világbajnok, aki a testvérem, Lázár Zoltán. A világ legeredményesebb négyes fogathajtója is jelen lesz a versenyen, úgyhogy igen népes mezőny lesz. A másik, ami igazán említésre méltó, az a díjugratás, ahol a közép-európai ligának lesz a világkupa selejtező fordulója. Itt már az olimpiai ezüstérmes svájci versenyző is nevezett. Ami látványosabb versenyszám lesz, az a díjlovaglás, ami szintén olimpiai szakág. Itt egy jelmezes, páros verseny kerül megrendezésre. Ennek a zsűrije is különleges lesz.

A rendezvény show részéről is érdemes beszélni. Sportolókat, művészeket, színészeket is szeretnénk bevonni ebbe a rendezvénybe. Sasvári Sándor vezetésével lesz egy népes mezőny. Elfogadta a meghívásunkat Fábry Sándor, Demjén Ferenc, aki egy dalt is írt erre az eseményre, és úgy néz ki, Talmácsi Gábor is el tud jönni. A Rippel testvérekkel pedig egy közös világrekord-kísérletre is készülünk.

Pont FM: Az, hogy az ismert emberek, sztárok ennyire megmozdultak, azt jelenti, hogy van közönség erre az eseményre?

Bízunk benne, de ezt most még nem tudjuk megmondani, hogy mekkora az érdeklődés. Bármerre megyünk, azzal találkozunk, hogy az emberek tudnak róla és érdeklődnek. Remélem, hogy minél többen leszünk és azok, akik nem találkoztak még lovakkal, ők is jól szórakozzanak.

Pont FM: Ez egy több napos rendezvény, rengetek lóval. Hogyan tudjátok elhelyezni ezeket az állatokat?

Nem kis költség, és hatalmas logisztikai feladat, mind a lovak elhelyezése, mind a versenypálya kialakítása. 250 lovat kell elhelyeznünk, és nehezíti a helyzetünket a decemberi időpont, na és a korán jött hideg.

Tervezett program
2007. december 7. péntek:

9.00 Egész délelőtt ingyenes gyermekprogramok
9.00 Amatőr Nemzeti Díjugrató verseny 1,20-1,25 m
17.30 Családi program, póni, csikós és andalúz lovasbemutató
18.00 Western-Budapest Reining Cup verseny világsztárokkal, és Boros-Lezsák kaszkadőr bemutató 19.15 Ride & Drive öt fogathajtó (Lázár testvérek, Juhász László, Bárdos Attila, Kecskeméti László) és öt öttusázó Vörös Zsuzsa, Balogh Gábor, Fábián László, Mizsér Attila, Martinek János
19.45 Családi program, póni show gyerekeknek
20.30 Díjugratás CSI-W Nagy Kör Nyitószám 1,45 m

2007. december 8. szombat

9.00 Amatőr Nemzeti Díjugrató verseny döntő 1,20-1,25m
10.30 Művészek díjugrató versenye
11.40 Családi program, kutyabemutató és Póni galoppverseny
12.30 Díjlovagló karusszel kettő, négy, tizenkét lóval
13.30 Díjugrató CSI**-W Kis Kör Középdöntő 1,40-1,45m
16.00 Családi program, Western Sorting, Team Penning bemutató borjakkal, Western-díjlovas Pas-de-Deux, Western bemutató, hordókerülés
17.40 Díjugrató CSI**-W Világkupa Minősítő 1,45m középdöntő, a szünetekben divatbemutató
20.00 Rippel fivérek világrekord kísérlet
20.45 Díjlovagló kosztümös Pas-de-deux verseny
22.00 Fogathajtó CAI-W bemelegítő versenszám

2007. december 9. vasárnap

9.30 Military fedeles Cross verseny
10.30 Díjugratás CSI**-W Pontgyűjtő futam
12.00 Családi program, Kassai lovasíjász bemutató, Boros-Lezsák paródia, Borsó lányok andalúz bemutatója
13.00 Díjugratás CSI**-W Világkupa Döntő 1,45m
15.15 Családi program, művészek fogathajtó versenye (Fábry Sándor, Kőbán Rita, Koncz Gábor, Stohl András, Demjén Ferenc) a szünetekben divatbemutatóval
16.15 Családi program, csikósok és Kocs-ötös, díjlovagló karusszel kettő, négy, tizenkét lóval
17.00 Magasugró szimultán magasugró atlétával és lovassal, világbajnokok felvonulása
18.00 Fogathajtó CAI-W döntő
19.00 Ünnepélyes eredményhirdetés
Forrás: Pont FM 88.1 Rádió
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását