2024. április 24. - György

Községmentő program

Hosszú lejáratú, kamatmentes hitellel segíti a fiatalok otthonhoz jutását a Győr-Moson-Sopron megyei Dénesfa önkormányzata; emellett házhelyet jelképesen 1 forintért ad át azoknak a családoknak, amelyek vállalják, hogy 4 éven belül tető alá hozzák lakásuk
2007. november 16. péntek 08:06 - Hírextra

Közlése szerint az elmúlt másfél évtizedben 100-zal csökkent a község lakóinak száma. Az elnéptelenedési folyamat megfékezésére programot dolgozott ki az önkormányzat. Ennek egyik pillére, hogy megvásárolják azokat a házakat, amelyekből lakói kiköltöztek, amelyeket tulajdonosai magára hagytak. Majd hosszú távra bérbe adják ezeket olyan családoknak, amelyek legalább 3 gyermeket nevelnek.

Hozzátette: elsőbbséget élveznek azok a famíliák, amelyek a faluban élnek, albérletben, vagy szülőknél, azaz nincs saját otthonuk. A vételárat 20, illetve 30 év alatt bérleti díjként fizetik meg kamatmentesen az önkormányzatnak. Azt követően az ingatlan a bérlők tulajdonába kerül.
A program másik pillére a házhely átadás, ezzel otthonteremtésre ösztönzi az érdekelteket a helyhatóság. Az első 1.400 négyzetméteres építési telket jelképes árért, 1 forintért ítélte oda egy Pest megyei négy gyermekes családnak az önkormányzat. Egyben kötelezték őket, hogy négy éven belül építsék be a telket.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását