2024. április 20. - Tivadar

Készül a kis Vuk

December 20-ra készül el A kis Vuk; a 3D-s animációs filmet várhatóan karácsony és szilveszter között mutatják be a magyar mozikban - közölte Gát György, az alkotás producere szerdán az MTI-vel.
2007. november 14. szerda 15:33 - Hírextra
A kis Vukot rendezőként is jegyző Gát György elmondta: az animációs film premierje azért késik, mert technikai problémák miatt "megcsúsztak" a munkálatokkal.

"Az utolsó pillanatokban vagyunk", most készülnek a színes kópiák - fűzte hozzá.
Beszámolt arról is, hogy az animációt 30 kópiával kezdik el forgalmazni. Megemlítette, hogy már a külföldi forgalmazásról is tárgyalnak.

Az alkotás forgalmazója, a Budapest Film áprilisban még úgy tájékoztatta az MTI-t, hogy A kis Vukot szeptember 20-tól láthatják a nézők. Szeptemberi sajtóhírek azonban már arról szóltak, hogy november közepére tolták a bemutatót.

Fekete István regényéből, a Vukból az 1980-as évek elején készített rajzfilmet Dargay Attila. A Gát György által vezetett alkotógárda Vuk fiáról, kis Vukról készít egész estés, úgynevezett 3D-s (komputer-) animációs filmet.

A történetben az idős Vuk megsebesül, majd állatkereskedők kezére jut, és egy cirkuszi társulatnál köt ki, ahol a mutatványos csoport tagja lesz.

Eközben kölyke, kis Vuk éli életét az erdőben, de amikor a közeli faluba érkezik egy vándorcirkusz, kíváncsisága odaűzi, hiszen apja fia. Megismerkedik egy artista rókalánnyal, beleszeret és a bonyodalmak csak ekkor kezdődnek.

A film szereplőinek többek között Bodrogi Gyula, Csőre Gábor, Gubás Gabi, Gálvölgyi János és Ganxsta Zolee kölcsönzi hangját.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását