2024. április 16. - Csongor

Jogait követeli a jogász

Esztergom két éve leváltott jegyzője csütörtökön este megjelent a képviselőtestület ülésén, és kiosztotta a közigazgatási hivatal állásfoglalását, mely szerint a városatyák megsértették az önkormányzati törvényt, amikor a leváltott tisztviselő helyére egy
2007. október 19. péntek 06:38 - Hírextra
A bíróság Csomor Sándort visszahelyezte eredeti munkakörébe, ezért az új jegyző kinevezésnek időpontjában őt kellett az önkormányzat kinevezett jegyzőjének tekinteni. A második jegyző kinevezése a Munka törvénykönyve alapján semmisnek tekintendő - állapítja meg a közigazgatási hivatal, mely felhívja a képviselő-testületet, hogy a törvényes állapotot november 30-ig állítsa helyre.
Meggyes Tamás polgármester (Fidesz) az MTI-kérdésére elmondta, hogy a végzés tartalmát nem ismeri. A jelenlegi jegyző munkaviszonyát jogszerűnek tartja, ezért az önkormányzat megvizsgálja a hivatal állásfoglalását - tette hozzá.

Csomor Sándort kétszer mentették fel a jegyzői posztról Esztergomban. Először két évvel ezelőtt, amikor az esztergomi élményfürdő építésével kapcsolatban nem volt hajlandó aláírni olyan dokumentumokat, melyek törvényességéről nem volt meggyőződve.

A felmentett jegyző által indított munkaügyi per első fokú ítéletére 2006. december 13-án került volna sor. December elsején a testület a polgármester szóbeli előterjesztésére újra felmentette, arra hivatkozva, hogy nem tett esküt a testület előtt, Csomor Sándor viszont rendelkezik a polgármester által aláírt esküokmánnyal. A felmentett jegyzőt a korábbi perben ítélkezve a bíróság jogerősen visszahelyezte állásába, majd első és másodfokon is megszüntette az eskü ügyében indult eljárást, mivel azt a korábbi eljárásban elbírálták.

Csomor Sándor az MTI-nek elmondta, a városi bíróságtól végrehajtásban kérte, hogy munkahelyére visszatérhessen, azonban az önkormányzat visszautasította az eljárást. A bíróság 200.000 forintra büntette meg az önkormányzatot, és kilátásba helyezte, ha rendelkezését nem teljesítik, karhatalmat biztosít a jegyzőnek hivatala elfoglalására.
Forrás: mti
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását