2024. március 29. - Auguszta

A dollár árfolyam hozzánk tereli az amerikai turistákat

Amióta esik a dollár árfolyama az euróval szemben, az amerikai turisták inkább olyan országokba látogatnak, ahol még nem vezették be az egységes európai fizetőeszközt. Berlin és Párizs helyett Budapest és Varsó az új úti cél - tudta meg az AFP francia hír
2007. szeptember 30. vasárnap 11:54 - Hírextra
Idén jelentősen nőtt a kelet-európai foglalások száma, mert az amerikaiak többet akarnak a pénzükért - mondta Mike Pina, az American Automobile Association (AAA) szóvivője. Az AAA, az Egyesült Államok egyik legnagyobb utazásszervező cégének felmérése szerint az idén 55 százalékkal több amerikai nyaralt Kelet-Európában, mint tavaly. A horvátországi foglalások 69 százalékkal nőttek, a magyarországiak 76 százalékkal, a lengyelországiak pedig 10 százalékkal. Szlovéniában megduplázódott az amerikai turisták száma, bár ott az év elején bevezették az eurót. A legnagyobb nyertes Románia, ahol hétszeresére nőtt a látogatók száma. Nyugat-Európa továbbra is népszerű úti cél, de sok amerikai utazik inkább olyan országba, ahol a dollár többet ér és kisebb a tömeg - mondta Sandy Hughes, az AAA Travel alelnöke.

Nyugat-Európa mellett Kanada is kevesebb amerikai utazót fogadott az év első hat hónapjában. Az Egyesült Államokba utazó európai turisták száma viszont nőtt az euró erősödésével. A vízumszerzés nehézségei és a szigorú biztonsági intézkedések miatt sem kevesebb az európai látogatók száma az Egyesült Államokban, mint 2001. szeptember 11-e előtt.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását