2024. április 23. - Béla

Jutalmat kaptak a tűzoltók

Dicséretet, jutalmakat és előléptetéseket adott át azoknak a tűzoltóknak Bajnai Gordon önkormányzati miniszter szerdán Budapesten, akik az erdőtüzek oltásában, a hőségriadó és az augusztus 20-i rendezvények szervezésében vettek részt; a görögországi erdőt
2007. szeptember 5. szerda 12:48 - Hírextra

A tűzoltóságot is felügyelő szocialista miniszter pohárköszöntőjében úgy fogalmazott: Magyarországon abban a tudatban hajtják le a fejüket az emberek, hogy tudják, valaki vigyáz rájuk, ezért a hétköznapok hőseinek önfeláldozásáért kiemelt köszönet jár.

Bajnai Gordon emlékeztetett: szokatlanul kemény nyarat tudhattunk magunk mögött, a hőségriadó és az erdőtüzek többletfeladatokat adtak a tűzoltóknak. Megjegyezte, tavaly mintegy 60 ezer esetben kellett kivonulniuk a magyar tűzoltóknak, ebből 20 ezer tűzoltás, 40 ezer riasztás pedig műszaki mentés volt.

Kiemelte, hogy a magyar tűzoltók európai szolidaritásról tettek tanúbizonyságot akkor, amikor 18 tűzoltó és egy mentőorvos Évia szigetén küzdött a lángokkal.

Bajnai Gordon dicséretben és jutalomban részesített - a mintegy harminc tűzoltó mellett - önkéntes segítőket is, akik magyarországi erdőtüzek oltásában vettek részt. Szintén elismerést kaptak azok a tűzoltók, akik a nyáron elrendelt másod- és harmadfokú hőségriadóval kapcsolatos szervezési, logisztikai feladatok végrehajtásában és az augusztus 20-i állami ünnepi rendezvények lebonyolításában tevékenykedtek.

Bátorság érdemjelet vehettek át a görögországi Évia szigetén, Szeta település megvédésében dolgozó fővárosi tűzoltók, akik Cziva Oszkár tűzoltó ezredes parancsnoksága alatt egy hétig segédkeztek az erdőtüzek oltásában.

Tatár Attila altábornagy, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) vezetője négy önkéntes tűzoltóságon szolgálatot teljesítő tűzoltót, egy helikopterpilótát és egy rendőrt is megjutalmazott, akik ugyancsak erdőtüzek oltásában vettek részt.

Az elismerések átadásán jelen volt az OKF teljes vezérkara, de az ünnepségre Bende Péter vezérőrnagyot, fővárosi tűzoltóparancsnokot nem hívták meg.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását