2024. április 19. - Emma

Begyűrűzik a hitelválság Magyarországra?

Az egész világot megrengető hitelválság nyomán meggyengült a forint a svájci frankkal szemben is; amennyiben ez a folyamat tartós marad, akkor a magyar adósoknak érdemes elgondolkodniuk azon, hogy a megnövekedett terheket hogyan tudják majd elviselni.
2007. augusztus 22. szerda 10:38 - Hírextra
A Világgazdaságban viszont az olvasható, hogy Magyarország tűnik a legsebezhetőbbnek a régióban a hitelválság kapcsán. A Népszavából kiderült: eddig még soha nem vettek fel olyan volumenű jelzáloghitelt a magyarok, mint idén júniusban, és az eladósodási folyamat azóta is tart.

A magyar jelzálogpiacon egy amerikai típusú válság kialakulása rövid-, illetve középtávon nem valószínűsíthető, bizonyos makrogazdasági hatások, a forint leértékelődése, a lakossági reáljövedelmek csökkenése, illetve a banki hitelezési politika lazulása ugyanakkor fejfájást okozhat a pénzügyi rendszerben - foglalta össze a hitelválság várható következményeit Bánfai Gergely, a CE Credit Ingatlanhitel Zrt. vezérigazgatója a Népszavának.

A Világgazdaság közölte: bár a hazai elemzők továbbra is stabilnak vélik a magyar hitelintézeti szegmenst, egyes nemzetközi tanulmányok szerint a bankszektorunk kockázatai egyenesen a legsebezhetőbb országgá teszik hazánkat. A lapnak nyilatkozó elemzők ugyanakkor úgy vélik: bár a globális lassulás nyomán hazánkban is mérséklődhet a hitelfelvételi kedv, ez legrosszabb esetben a bankrendszer mérséklődő profitrátáiban csapódhat le. A jelenlegi volatilis árfolyam és a magasan ragadó alapkamat azonban már inkább jótékonyan hathat a bankok eredményére.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását