2024. április 20. - Tivadar

Önkéntes családsegítőket toboroznak

Önkéntes tanárokat, szülőket toboroz az Otthon Segítünk Alapítvány, akik kisgyerekes családoknak nyújthatnának ingyenes segítséget országszerte - számolt be az RTL Klub Híradója. Az alapítvány évente 100-150 családnak segít a gyereknevelésben, de azt mond
2007. augusztus 13. hétfő 07:48 - Hírextra
Az Otthon Segítünk Alapítvány egy kisfilmmel toboroz önkénteseket, a hónap végéig. Vezetőjük szerint évente több száz családnak kellene tanács tapasztalt szülőktől. Nagyon sok 2-3-as iker van, ahol a testvérek féltékenyek egymásra, és kell a segítség, hogy az anyuka a nagyobbal tudjon lenni, vagy ha éppen beteg a gyerek - mondta Benkő Ágota, az alapítvány igazgatója.

Az anyukák szerint az is probléma, hogyha a gyes mellett dolgozni szeretnének, akkor hosszabb időre nincs hova tenni a kicsit. A szociális tárca szerint erre három éven belül lesz megoldás. A 3 éves kor alatti gyermekek 8 százalékának van lehetősége bölcsődei elhelyezésre. Európai Uniós elvárás is, hogy ezt bővítsük, 30 százalékot kellene elérni 2010-re - mondta Forgó Györgyné, a Szociális és Munkaügyi Minisztérium szakállamtitkára.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását