2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Magyar részről kedvező Szocsi győzelme

Magyarország jól járt azzal, hogy a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) szerdán az oroszországi Szocsi városának adta a 2014-es téli olimpia rendezési jogát - mondta el a Független Hírügynökségnek Szalay-Berzeviczy Attila. A Budapesti Olimpiai Mozgalom (B
2007. július 5. csütörtök 23:45 - Hírextra
Moszkva esélyei Szocsi győzelme után lenullázódtak, azonban Prága ellen komoly küzdelemre lehet számítani. Varsó ugyancsak kevés eséllyel indulna a pályázaton, mivel Lengyelország 2012-ben labdarúgó Európa-bajnokságot rendez. Mint ismeretes a lengyel-ukrán pályázat éppen Magyarország ellenében nyerte el a kontinens viadalt.

Szalay-Berzeviczy Attila elmondása szerint a bukott EB pályázat nem befolyásolja az esetleges olimpiai kandidálást, inkább tanulni kell belőle és idejében el kell kezdeni a diplomáciai és lobbi csatornák kiépítését. Bármilyen jó lehet ugyanis egy pályázati anyag, ha nincs mögötte kellő diplomáciai erő nem lehet sikeres.

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) magyar idő szerint csütörtök hajnali, guatemalai ülésén kihirdette, hogy az oroszországi Szocsi városa rendezheti a 2014-es téli olimpiát. Szocsi mellett a dél-koreai Pjongcsang, és az ausztriai Salzburg kandidált még a játékok lebonyolítására. Előzetesen Pjongcsangot és Salzburgot tartották a legesélyesebbnek a rendezésre, ám végül mégis Szocsira esett a választás. A szavazás első körében az osztrák pályázat esett ki, így a NOB testületének az orosz és a dél-koreai kandidálás között kellett döntenie.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását