2024. április 19. - Emma

Szilvásy tagad, a Független Hírügynökség állít

A Független Hírügynökség (FH) fenntartja, hogy Szilvásy György távozó kancelláriaminiszter az FH tudósítójának csütörtökön délelőtt azt mondta: a felmerült három lehetőség közül mindegyikben szívesen dolgozna tovább. A hamarosan leköszönő kancelláriaminis
2007. június 14. csütörtök 20:23 - Hírextra
A Kormányszóvivői Iroda a hír megjelenése után közleményt adott ki, amelyben az áll, hogy Szilvásy György nem nyilatkozott a nap folyamán újságíróknak, így nem is erősített meg semmilyen, vele kapcsolatos találgatást sem.

A Független Hírügynökség ezzel szemben fenntartja, hogy tudósítója - két másik újságíró jelenlétében - kérdezte a politikust, aki - mielőtt találkozott volna a kormányfővel, valóban kijentette, hogy a miniszterelnök bejelentése előtt nem kíván találgatásokba bocsátkozni. Miután viszont kijött a találkozóról, elmondta: hogy három lehetőség merült fel az ő jövőjével kapcsolatban: a polgári titkosszolgálatok vezetése tárca nélküli miniszterként, az újonnan létrejövő Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. vezetése, valamint a kormányzati informatika vezetése. A politikus megerősítette, hogy mind a három lehetőség közel áll hozzá és szívesen elvállalná, ez azonban elsősorban a miniszterelnök döntése.

Szilvásy azt is elmondta, hogy elsősorban családi okok - nemrég született gyermeke - és a terhelés csökkentése miatt válik meg a MeH vezetésétől, de azt sem tagadta, hogy a Nemzetbiztonsági Hivatallal (NBH) kapcsolatos sorozatos botrányok is közrejátszanak távozásában.

Információink szerint a miniszterelnök még a héten - de valószínűleg pénteken - bejelenti, hogy Szilvásy Györgyöt Kiss Péter jelenlegi szociális és munkaügyi miniszter váltja a Miniszterelnöki Hivatal (MeH) élén, Kiss Péter helyét pedig Simon Gábor az MSZP Országos Választmányának elnöke veszi át.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását