2024. április 18. - Andrea, Ilma

Blöffnek tartják a Kossuth téri biztonsági kockázatot

Van egy régóta jó ismert szocialista szokás, hogy mindenfajta szélsőséges veszélyekkel fenyegetnek, amelyekből aztán nem lesz semmi - ezekkel a szavakkal reagált a Fidesz szóvivője Szilvásy György kancelláriaminiszter bejelentésére, miszerint alkotmánysér
2007. február 7. szerda 19:37 - Hírextra
Szijjártó Péter szerdai sajtótájékoztatóján közölte: a kormány és Gyurcsány Ferenc számára a gyülekezési jog jelenti a biztonsági kockázatot, ami pedig a Kossuth téren zajlik, az súlyosan alkotmány- és törvénysértő.

Amennyiben a kormányzatnak információja van bármilyen szélsőséges szervezkedésről, akkor lépjen fel az ellen, és tegye lehetetlenné a tervezett akciók megvalósítását - mondta a Fidesz szóvivője. Szijjártó Péter a Kossuth téri kordonról szólva kijelentette: rendkívül furcsa fejlődéstörténeten ment keresztül a kormányzat érvelése a "vasfüggönnyel" kapcsolatban. Először senki nem tudhatott semmit arról, hogy miért van kordon a Parlament körül, Gergényi Péter főkapitány egy határozatára hivatkoztak, amit nem hoztak nyilvánosságra. Utána különböző hivatalos szervek és médiumok nyomására nyilvánosságra került egy belső utasítás, aztán nemzetközi terrorizmusról beszéltek, most pedig különböző szélsőséges csoportok miatt mondják indokoltan a kordont - fogalmazott a fideszes politikus.

A Fidesz továbbra is törvénysértőnek tartja a kordont, és arra szólítják fel a kormányt, hogy azonnal intézkedjen a "vasfüggöny" felszámolásáról.
Forrás: Független Hírügynökség
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását