2024. április 19. - Emma

Rétvári Bence átvette megbízólevelét

Rétvári Bence (KDNP), a február 10-ei időközi országgyűlési választás nyertese szerdán átvette képviselői megbízólevelét a budapesti 15-ös számú választókerületi iroda vezetőjétől. Ez azt jelenti, hogy a következő parlamenti ülésen a képviselő leteheti az
2008. február 20. szerda 18:18 - Hírextra

A 28 éves Rétvári Bence az 1947-ben alapított kereszténydemokrata párt történetének legfiatalabb országgyűlési képviselője.

Rétvári Bence a Fidesz-KDNP közös jelöltjeként a választás második fordulójában nagy fölénnyel nyert a XI. kerületi Gellérthegy és Szentimreváros térségében. Az összesített adatok szerint Rétvári Bence a szavazatok 70,8 százalékát (8.681 voks) gyűjtötte össze, míg fő vetélytársa, Lakos Imre (SZDSZ) újbudai alpolgármester, a koalíciós pártok jelöltjeként 20,5 százalékot (2.509 voks) kapott.
Csapody Miklós az MDF színeiben 6,3 százalékot (777 voks), míg Fenyvessy Zoltán a MIÉP képviseletében 2,4 százalékos (294 voks) támogatottságot könyvelhetett el.

Az időközi országgyűlési választást a tavaly októberben elhunyt Deák András (Fidesz-KDNP) képviselői halála miatt írták ki.

Az új képviselőnek elsőként gratulált szocialista képviselőtársa, Molnár Gyula újbudai polgármester, és reményét fejezte ki, hogy Rétvári Bencével, valamint Lakos Imrével és Csapody Miklóssal összefogva még többet tehetnek Újbudáért.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását