2019. október 20. - Vendel

Magyar napok Tel-Avivban

Gazdag programokkal megkezdődött Tel-Avivban kedd este a magyar kulturális évadot lezáró Magyar napok rendezvénysorozat.
További híreink a Kultúra rovatban

Körömtrendek az ősz szerelmeseinek

Minden divatimádó tudja, hogy a köröm a divat és az öltözködés szerves része. Ugyanolyan kiegészítő, mint a táska vagy az ékszer – ha nem fontosabb! Hiszen a kéz ápoltsága vagy épp ápolatlansága sokat elárul egy nőről. Ezért érdemes ...

Utazás az USA keleti partján: komplett útvonalterv

Az Egyesült Államok keleti partja 2000 kilométeren át húzódik Kanadától Florida csücskéig. Mindent sajnos lehetetlen bejárni egy-két hét alatt, épp ezért érdemes szemezgetni és kiválogatni az ízlésednek leginkább megfelelő helyszíneket.
További híreink a Kultúra rovatban

Mit lehet elvárni egy online marketing ügynökségtől?

A világháló mindennapjaink szerves része, és a benne rejlő lehetőségeket a cégek is rendszerint kihasználják. Aligha lehet elképzelni eredményesen működő vállalkozást online elérhetőség nélkül. A terület rendkívül szerteágazó, és nem elég csupán a saját weboldal elkészítése, az több szempontból is folyamatos odafigyelést igényel.

Igazán merész ajándékok minden alkalomra

Legyen szó szülinapról, karácsonyról vagy bármilyen különleges alkalomról, igazán egyedi ajándékot kitalálni meglehetősen nehéz. Hiszen valljuk be, ki ne csinálta volna már, hogy egy dekoratív bonbont nem felbontott, hanem alkalomadtán elajándékozott.

Online vesszük a színházjegyeket

A vígjáték és a musical egyértelműen vezet a Bónusz Brigád és a GKI Digital kutatása szerint, melyben a magyar internetezők színházba járási szokásait vizsgálták.

Az igazi segítségnyújtás

Ha közvélemény-kutatást tartanánk arról, hogy hány ember viszi haza a munkahelyi problémákat és vice versa, a személyes problémáit a munkahelyére, akkor valószínűleg a válaszok túlnyomó része azt erősítené meg, hogy inkább a munkahelyi gondok okoznak otthoni fejfájást a dolgozók körében, míg a személyes problémákról szinte senki nem beszél szívesen a munkahelyén.

Szalagavató limuzinnal? Naná!!

Már javában folynak a tervezgetések, hogy milyen legyen az osztálytánc, a keringő, és milyen ruhában is történjen a szalagtűzés. Mennyi izgalmas és fontos esemény! Egy osztályszintű lazítás mindenkinek jár az utolsó évben, aminek a végén egy nagy kihívásnak kell megfelelni, hiszen közeleg az érettségi.

Fogszabályozás felnőttkorban: lehetséges!

Sokan tévesen hiszik, hogy felnőttkorban a fogszabályozás már nem lehetséges. Bár való igaz, hogy erre a legideálisabb a 12 év körüli életkor, de a fogak rendbetételére egész életünkben lehetőség van.

A sztárépítész Madridban állít ki

A spanyol származású világhírű sztárépítész, Santiago Calatrava képzőművészeti alkotásaiból nyílt kiállítás a madridi Marlborough galériában.

Meglepődött az irodalmi Nobel-díjas

A 2019-es irodalmi Nobel-díjas Peter Handke osztrák írót meglepte az elismerés, és "nagyon bátornak" tartja a Svéd Akadémia csütörtöki döntését, amely a munkássága és a nyilatkozatai által kiváltott "megannyi vita után" neki ítélte a díjat.

Lopkodnak a vendégek

Háromból két magyar és tízből kilenc lengyel szállásadónál lopott már vendég – derült ki a Szallas.hu szállásadók körében végzett felméréséből. A törölközők, ágyneműk és tévék a legkelendőbbek, de az elemek, izzók és távirányítók is fogyó eszközök. Kirívó esetekben tűzoltó készüléket, hűtőrácsot és termosztatikus radiátorfejet is tulajdonítottak már el.

Akit érdekel az Erasmus

Országszerte csaknem 80 program várja az érdeklődőket csütörtöktől szombatig az Erasmus-napokon - közölte a programot koordináló Tempus Közalapítvány szerdán az MTI-vel.

Elhunyt Vekerdy Tamás

Nyolcvannégy éves korában elhunyt Vekerdy Tamás pszichológus, író, a Waldorf-pedagógia egyik fontos magyarországi képviselője.

Európai művészmozi nap

Európa-szerte több mint 700 filmszínház, köztük 28 magyar művészmozi csatlakozott a vasárnapi Európai Art Mozi Naphoz, melynek magyarországi programját öt díjnyertes európai koprodukció, két új magyar játékfilm és egy magyar családi animáció színesíti.
Még mindig hírek
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását