Jakuzzi vásárlási kisokos

Hétköznapi értelemben véve minden masszázsmedencét jakuzzi elnevezéssel illetünk. A szónak nincs különösebb jelentése, a feltalálóinak családnevét jelöli. Az olasz származású, de Amerikában letelepedett Jakuzzi família az 1950-es években látott hozzá a pezsgőfürdős kádak gyártásához.

 
Az ötletet egyik rokonuk reumás megbetegedése adta, akinek a kezelőorvosa hidromasszázst javasolt. A nagylelkű Jakuzzi testvérek azonnal meg is tervezték a medencét. Nem volt nehéz dolguk, hiszen többek között fúvókák és egyéb szivattyúk gyártásával foglalkoztak.

A családban Roy Jakuzzi volt az, aki nagyszerű üzleti lehetőségeket látott a dologban, így hamarosan már kórházaknak is szállított masszázskádakat. A nagy fellendülést az 1970-es években érte el. Rájött, hogy az emberek szívesen áldoznak pénzt arra, hogy luxuskörülményeket teremtsenek az otthonaikban. Ezért a jakuzzik iránt jelentősen megnőtt a kereslet.

Manapság számtalan formájú, méretű és felszereltségű jakuzzi kapható. A széles választékból következik, hogy jakuzzi vásárlás előtt érdemes néhány szempontot figyelembe venned. A következőkben ezekhez adunk némi segítséget.

Számít a méret

A döntés előtt gondold végig, általában hányan fogjátok egyszerre használni a medencét. Szűk családi körben egy kisebb változat is megfelelő lehet, de ha olykor barátokat is hívnál, mindenképpen tágasabb típust válassz!

Ha van rá lehetőség, a vásárlást megelőzően próbáld ki a jakkuzit! Ezzel feltérképezheted, hogy egy ember számára mennyi hely áll rendelkezésre. Vannak kényelmesebb és kevésbé komfortos változatok is.

Nem mindig előnyös a sok fúvóka

Sokan azt hiszik, minél több fúvókával és szivattyúval rendelkezik egy jakuzzi, annál jobb minőségű is. Ez egy általános tévedés. Ugyanis nem a mennyiség, hanem az elosztás számít. Egyes medencéket körbe ölelnek a fúvókák, mégsem érnek semmit. Hogy miért van ez így? Ha a szelepek nem arányosan és átgondoltan vannak elhelyezve, az élmény sem lesz túl kellemes.

Legyen előre meghatározott helye a kádnak

Néhányan még azelőtt megvásárolják álmaik masszázs medencéjét, hogy kitalálnák annak pontos helyét. Sok kellemetlenség adódhat abból, ha a kiválasztott helyre nem tudod elszállítani a jakkuzzit. Gondolj bele, hány ajtón kell majd átvinned és azok milyen méretekkel bírnak. Bár, már léteznek erre a problémára is kreatív megoldások, sok bosszúságtól óvhatod meg magad, ha előrelátóan gondolkozol.

Kapjon szigetelést a jakuzzi

Mindenki szereti, ha a jakuzzi vize kellemesen meleg. Ehhez azonban a megfelelő szigetelés elengedhetetlen. Különösen akkor, ha nem szeretnénk vagyonokat költeni a medence vízének fűtésére.

Ide tartozik a thermotető kérdése is, ami két használat között képes megőrizni a medence vizének hőmérsékletét. Ezzel kapcsolatban ne vállalj kompromisszumokat! Válaszd a lehető legjobb minőséget!

Ha sikerült kiválasztanod az ideális jakkuzit, nincs más teendőd, mint élvezni az általa nyújtott luxus élményeket! Azért időről időre ne felejtkezz el a karbantartási munkálatokról sem!