Árpilisi tréfa: a politikusok mindent megtettek

Felhagy péntekenkénti sztrájkjával Greta Thunberg svéd környezetvédő aktivista, mert a politikusok mindent megértettek, és készek cselekedni - jelentette be maga a 16 éves diáklány a Facebookon, hozzátéve, hogy április 1. tréfáról van szó.

 

"Miután rengeteg vezetővel beszéltem, ráeszméltem, hogy urai a klímaválságnak, értik, milyen súlyos a helyzet, és készek cselekedni" - írta Thunberg a közösségi oldalon, hozzátéve, hogy ezennel mindörökre visszamegy az iskolába, és nem sztrájkol többé péntekenként. Persze csak viccelek! - figyelmeztetett a diáklány.

A 16 éves Greta Thunberg alapította a Fridays for Future (Péntekenként a jövőért) elnevezésű nemzetközi mozgalmat, amelynek célja, hogy felhívja a döntéshozók figyelmét az éghajlatváltozás problémájára.

A svéd diáklány 2018. augusztus 20-án kezdte sztrájksorozatát, azon a pénteki napon az iskola helyett a svéd törvényhozás épületéhez ment, hogy tüntessen a klímaváltozás elleni határozottabb fellépésért. Sztrájksorozata globális tömegmozgalommá szerveződött, az eddigi legnagyobb akciót március 15-én szervezték, 123 országban kétezernél is több helyszínen tartottak tüntetést.

Thunberget tevékenységéért idén Nobel-békedíjra jelölték.
Forrás: MTI