2019. október 17. - Hedvig
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

A kormánynak lépni kell a cafeteria-ügyben

A Magyar Gyógyszerészi Kamara (MGYK) és az Önkéntes Pénztárak Országos Szövetsége (ÖPOSZ) azt kéri, hogy a kormány lépjen az egészségügyi megtakarítások munkáltatói támogatási lehetőségeit a jövő évtől "drasztikusan sújtó" cafeteriarendszer korrekciója, kiegészítése ügyében, mert "többszázezer ember egészsége a tét".
2016. július 13. szerda 12:35 - HírExtra

 

    A két szervezet közös, az MTI-hez kedden eljuttatott közleményében idézte Kravalik Gábort, az ÖPOSZ elnökét, aki elmondta, az egészségpénztári tagok nagy arányban támaszkodnak a munkáltatókra. Hozzátette: többszázezer ember munkáltatói gondoskodással tudja fizetni gyógyszereit, egészségügyi kiadásait.

    Idézték Hankó Zoltánt, az MGYK elnökét is, aki kiemelte, hogy a magyarországi gyógyszervásárlások jelentős részét az egészségpénztári tagok pénztári munkáltatói és egyéni befizetéseikből finanszírozzák. Úgy fogalmazott: "aggódva figyelik" azokat a híreket, amelyek szerint az egészségpénztári tagok "jelentős része nem tudja majd pótolni az eddigi munkáltatói befizetéseket". Abban bíznak - fűzte hozzá -, hogy a munkáltatók a jövőben is kedvezményesen támogatják majd a dolgozókat és így "egyetlen ember egészsége sem szenved hátrányt".

    Mint írták, a két szervezet konzultációt kezdeményez a kormányzattal az egészségügyi öngondoskodás támogatásáért, mivel fontosnak tartja, hogy a munkáltatóknak a jövőben is legyen lehetőségük dolgozóik egészség- és nyugdíjcélú megtakarításainak kedvezményes támogatására.

    Közölték továbbá: a két szervezet együttműködési megállapodást kötött, céljuk a lakosság egészségének javítása, az egészségtudatosság terjesztése és tagjaik közös érdekképviselete.

    Az Országgyűlés által júniusban elfogadott 2017-es adócsomag módosítja a cafeteriaszabályokat is. Ennek értelmében új adómentes juttatás lesz a munkáltató által biztosított egészségügyi ellátás. Az egészségpénztári támogatás és a többi önkéntes (például nyugdíj-)pénztári támogatás ugyanakkor kikerül a béren kívüli juttatások köréből.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását