Pofátlanság: ellopták Kemény Dénes serlegét

Ellopták Kemény Dénesnek azt az ezüstserlegét, amelyet az olimpiai bajnoki címvédő férfi vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya még az 1999-es Eb-győzelem alkalmából kapott.

A rablók az ünnepek alatt vitték magukkal az emléktárgyat a szakvezető korábbi, Szépvölgyi úti lakásából, ahol a két nagyobbik fia él. A serleg látható a válogatott hivatalos honlapján, a www.vlv.hu oldalon, az Eb-győzelem alkalmából készült képen.

"Nem voltak otthon a srácok, amikor az eset történt, s mire a mobilriasztásra Kristóf fiam hazaért, már hűlt helyük volt a tetteseknek" - mesélte Kemény Dénes, s hozzátette, hogy a serleg látható a válogatott hivatalos honlapján, a www.vlv.hu oldalon, az Eb-győzelem alkalmábňl készült képen.

"Elvittek néhány más értéktárgyat is, de nekem a serleg fáj igazán, hiszen ezt Firenzében vehettem át az olasz belügyminisztertől személyes ajándékként az után, hogy a játékosaim az Európa-bajnoki sikerünket követően megkapták az aranyérmeiket. Ezt reprodukálni nem lehet, és számomra az erkölcsi értéke óriási. Ez az én emléktárgyam arról az Eb-ről, ahol a válogatottal kapitányságom második kontinensgyőzelmét arattuk. Bízom benne, hogy visszakerül hozzám."

Az ügyben a III. kerületi rendőrkapitányság nyomoz.
Forrás: MTI