Kemény Dénes hallhatatlan lesz

Kemény Dénest a nemzetközi Hírességek Csarnokának (ISHOF) tagjává avatják májusban.

A magyar férfi vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya beválasztásának hírét Bruce Wigo, az egyesült államokbeli Fort Lauderdale-ben működő, s a vizes sportágak legnagyobbjait tömörítő intézmény vezetője tudatta pénteken az MTI-vel.

Az International Swimming Hall of Fame illetékeseinek döntéséről beszámoló levél szerint a 2011-es avatásra kiválasztottak közé azzal kerülhetett be Kemény Dénes, hogy 2000-ben, 2004-ben és 2008-ban is ötkarikás aranyérmet szerzett a nemzeti együttessel.

"A 2006-os Prima Primissima-díj után másik, eldönthetetlenül magas elismerése ez az eredményeknek. Köszönöm mindenkinek, aki ehhez hozzásegített, játékosaimnak, munkatársaimnak" - mondta a szakvezető az MTI érdeklődésére.

A május 5-8. közötti gálán beiktatandók nyolcas listáján szerepel még többek között az úszástól 2006-ban visszavonult többszörös olimpiai és világbajnok, világcsúcstartó ausztrál Ian Thorpe, a pólósoktól pedig a 80-as/90-es évek szerb kapusklasszisa, az olimpiát, világ- és Európa-bajnokságokat nyert Aleksandar Sostar.
Forrás: MTI