2024. március 28. - Gedeon, Johanna
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Kína tovább lassul

Októberben nyolc havi mélypontra lassult a kínai szolgáltatóipar teljesítményének növekedési üteme a Caixin gazdaságkutató intézet beszerzésimenedzser-indexének (BMI) tanúsága szerint.
2019. november 5. kedd 13:42 - HírExtra
 

A Caixin szolgáltatóipari BMI mutatója októberben 51,1 pontra csökkent az előző havi 51,3 pontról. A piac a teljesítmény javulására számított, arra, hogy a mutató 52,8 pontra emelkedik.

A BMI 50 pont feletti értéke a vizsgált gazdasági tevékenység teljesítményének növekedését, 50 pont alatti értéke pedig zsugorodását számszerűsíti. A Caixin kínai szolgáltatóipari BMI mutatója 2005 óta tartózkodik 50 pont felett.

A Caixin októberi szolgáltatóipari BMI mutatója nyolc hónapja a legalacsonyabbnak bizonyult. A kínai nemzeti statisztikai hivatal korábban publikált hasonló, nem feldolgozóipari ágazatokat felölelő BMI mutatója pedig 2016 februárja óta a legalacsonyabb értéket érte el.

A szolgáltatóipar teljesítményének növekedési ütemében bekövetkezett lassulás elsősorban azzal magyarázható, hogy az új megrendelések teljesítménye február óta a leggyengébb szintet, a foglalkoztatás pedig három hónapja a legkisebb mértékű növekedést érte el. A szolgáltatóipar megrendelés-állománya ugyanakkor 2017. február óta a legnagyobbra duzzadt.

A Caixin szolgáltatóipari és feldolgozóipari felméréseit összesítő BMI mutatója 52,0 pontra, hat havi csúcsra emelkedett októberben a szeptemberi 51,9 pontról a feldolgozóipar 51,7 pontos BMI mutatója alapján több mint két éve a legnagyobb teljesítményt produkáló októberi aktivitásának köszönhetően.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását