2024. április 19. - Emma
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):
Az Európai nyelvek napja alkalmából kiadott friss Eurostat kutatás szerint a magyar 9-10. osztályos diákoknak mindössze 6 százaléka tanul két nyelvet. Ez az arány a finneknél 99, az észteknél 95 százalék.
2019. október 4. péntek 07:09 - HírExtra
 Pedig a mai gyerekek már nem csak az iskolában találkoznak az angol nyelvvel. Óriási előnnyel indulnak a gyerekek az idősebb generációval szemben, akik az iskolai kereteken kívül legfeljebb egyszerű slágerszövegekben hallottak angol szót. A Budapesten két délutáni iskolával rendelkezdő Funside Schoolban 21. századi módszerekkel tanulnak a gyerekek angolul, és ebben szerepet kap a YouTube vagy éppen a Sims is.

Az egymásra épülő Funside-tanfolyamok célja, hogy a gyerekek sikeres nyelvvizsgát tudjanak majd tenni, ezt szolgálja az is, hogy a saját fejlesztésű tananyag a vizsgákon elvárt 16 fő téma köré csoportosul. A tanulók számára ismerős, izgalmas internetes, videójátékos tartalmak használata az egyik olyan eszköz, ami azt szolgálja, hogy a tanulás ne csak hatékony, hanem élményszerű is legyen.

„Nekünk nagyon fontos volt, amikor a tananyagokat fejlesztettük, hogy élő, igazi nyelvet halljanak, olvassanak a gyerekek. Fontosak a klasszikus nyelvtani gyakorló feladatok, de sokkal fogékonyabbak a gyerekek egy igazi reklámra, egy vlogra, videóra, ezért sokat használjuk a YouTube-ot, TED-videókat, filmrészleteket, sőt, van olyan modul, amihez egy netes játékot vettünk meg és azzal játszunk óra végén” - mondta Rozsos Réka, a Funside School egyik szakmai vezetője. Eközben azt is megtanulják a gyerekek, hogy nem érdemes átkapcsolni szinkronizált filmre. Hatalmas belső motivációt jelent a gyerekeknek, hogy megértsék a videókat és a kedvenceikről szóló legfrissebb híreket.
Forrás: LWp
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Tudomány témában
Ön szerint mi okozta a koronavírust?
Egyszerű véletlen
Az állatok és emberek közt megnövekedett találkozásszám
Kína terjesztette gazdasági előnyökért
Trump áll mögötte
Nem tudom, de nem lehet véletlen
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását