2024. március 29. - Auguszta
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Magyar példákon keresztül mutatják be a világ sörtípusait

A világ legfontosabb sörfajtáit, a sör történetét, az alapanyagokat, készítési módokat és a sör gasztronómiai szerepét mutatja be az első magyar söriskola. A tanfolyamon főképp magyar kisüzemi főzdék sörein keresztül prezentálják a világ legsikeresebb sörfajtáit.
2019. szeptember 22. vasárnap 09:50 - HírExtra

A HUBA – Hungarian Beer Academy tanfolyama ősztől havonta várja a sörkultúra és gasztronómia iránt érdeklődőket, Budapest belvárosában, ahol két estés, sörkóstolással egybekötött előadáson ismerkedhetnek az itallal, és a hozzá párosított ételekkel.

A kezdeményezés mögött a Brew!Studio, Budapest legismertebb sörfőzést oktató csapata, a Beerporn.hu, a magyar sörmagazin és a Borganika gasztronómiai műhely összefogása áll.

A kurzus célja, hogy a korábban soha nem látott sebességgel változó hazai és nemzetközi sörvilágról rendszerezett tudást biztosítson, ezzel segítve a vendéglátásban, sörfőzésben, médiában és gasztronómiában dolgozókat. A tanfolyamon a sörvilággal kapcsolatos elméleti információk mellett a szakmai sörkóstolás gyakorlatában, sörleírások készítésében is elmélyülnek a hallgatók.



A képzés során mintegy húszféle sört kóstolnak a résztvevők, amelyek túlnyomó része hazai főzdékben készül, hiszen a magyar kisüzemi sörfőzdék között immár számos olyan működik, amelyek nemzetközi szinten is képesek kiemelkedőt alkotni, többen közülük ezt Belgiumban, az USA-ban vagy az Egyesült Királyságban rendezett sörversenyek érmeivel is tudják bizonyítani.

A tanfolyam megkezdésekor minden résztvevő, az előadók által összeállított tankönyvet kap, a sörök és ételek kóstolását követően pedig a kétnapos tanfolyam elvégzését igazoló oklevél jár a hallgatóknak.

A Hungarian Beer Academy kurzusai a Kaluzál téri Vásárcsarnok emeletén található Borganikában várják az érdeklődőket. A következő alkalom október 8-án kezdődik. A képzéssel kapcsolatos további információk a sörtanfolyam weboldalán találhatóak.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását