2024. március 28. - Gedeon, Johanna
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Diplomatára lőttek Törökországban

Meglőtték szerda este a török fővárosban az ankarai fehérorosz nagykövetség egyik diplomáját, a török állampolgárságú elkövető később öngyilkos lett - jelentette csütörtökön a török média, amely szerint a támadásnak nem volt politikai indíttatása.
2019. július 25. csütörtök 12:09 - HírExtra
 

Az incidens Ankara egyik jómódú kerületében történt, ahol a diplomata, Aljakszandr Pogansev is lakott. Pogansev a gyerekével sétált a lakóparkban, amikor szomszédja, egy nyugalmazott török ezredes, Mehmet Fevzi Bayram pisztollyal többször rálőtt. A fehérorosz diplomata súlyosan megsebesült. Kórházba szállították, csütörtökre virradóra megműtötték. Már jobban van, csütörtökön elhagyhatja az intenzív osztályt.

Vasip Sahin, Ankara tartomány kormányzója azt mondta, hogy az ügynek nincs politikai vonatkozása. Közölte azt is, hogy: a tettes később ugyanazzal a fegyverrel a lánytestvére lakásán végzett magával. A fehérorosz külügyminisztérium tájékoztatás szerint a támadó labilis idegállapotú volt.

Mevlüt Cavusoglu török külügyminiszter telefonon beszélt fehérorosz hivatali kollégájával, Uladzimir Makejjel, és fel is kereste a kórházban a fehérorosz diplomatát. Megerősítette, hogy az incidens vita következménye, és nincs politikai indíttatása. Az ügyben nyomozás indult.

Három évvel ezelőtt, 2016 decemberében a török fővárosban az akkori ankarai orosz nagykövet, Andrej Karlov merénylet áldozata lett. A 62 éves orosz diplomatát egy fotókiállítás megnyitóján, televíziós kamerák előtt lőtte le egy 22 éves, szolgálaton kívüli, civil ruhát viselő török rendőr, Mevlüt Mert Altintas. A török hatóságok végeztek vele. A vádirat szerint a merénylet Ankara és Moszkva szembeállítására irányuló provokáció volt.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását