2024. április 19. - Emma
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Erdogan elítélte az izraeli lépést

Recep Tayyip Erdogan török elnök hétfőn elítélte Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök Ciszjordánia annektálására tett szombati ígéretét.
2019. április 8. hétfő 10:20 - HírExtra
 

Moszkvai látogatása előtt, az isztambuli Atatürk repülőtéren tartott sajtótájékoztatóján Erdogan leszögezte: Ciszjordánia a palesztinok földje. Minden, amit Netanjahu tesz, ellentétes a nemzetközi joggal, beleértve az ENSZ ide vonatkozó határozatait is - hangoztatta. A török elnök úgy vélte, hogy Izrael a palesztin kérdésben az Egyesült Államokkal a háta mögött "kész helyzetet" akar teremteni. "Sötét jövőt készítenek elő a Közel-Kelet számára" - fogalmazott Erdogan.

Szombaton, három nappal az izraeli parlamenti választások előtt Netanjahu egy televíziós interjúban kijelentette, hogy ki fogja terjeszteni Izrael szuverenitását Ciszjordániára, és nem fog különbséget tenni a tömbben lévő és az elszigetelt telepek között.

A palesztinok Ciszjordánia és a Gázai övezet területén tervezik létrehozni leendő államukat. Ciszjordániában jelenleg mintegy 400 ezer zsidó telepes él. A zsidó telepek létrehozása ugyanakkor a nemzetközi jog, a genfi egyezmény alapján nem jogszerű, ezért nemzetközi megítélésük is vitatott.

Törökország határozott bírálója Izrael palesztinokra vonatkozó politikájának, és hosszú ideje kampányol a Gázai övezet blokádja ellen is.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását