2024. március 28. - Gedeon, Johanna
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Az MSZP az egészségügyre fokuszálna

Bangóné Borbély Ildikó, az ellenzéki párt frakcióvezető-helyettese hétfőn Budapesten sajtótájékoztatón azt mondta, Orbán Viktor miniszterelnöknek és kormányának fontosabbak a stadionok, a Várba költözés, a gyűlöletplakátok, mint az egészségügy helyzetének megoldása.
2019. március 11. hétfő 16:56 - HírExtra



Hozzátette: addig nem lesz több pénz az egészségügyre, amíg Orbán Viktor ezekre költ.

A szocialista képviselő szerint minden évben 20-30 ezer ember hal meg azért, mert nem kap megfelelő ellátást. Egyszerre két beteget műtenek ugyanabban a műtőben, az édesanyák a kórházban a földön alszanak gyermekük mellett, a krónikus betegségek okozta halálozás Magyarországon kiemelkedően magas - sorolta a problémákat. Kitért arra, hogy 344 háziorvosi körzet betöltetlen, a gyermekorvosok fele már elmúlt hatvanéves, egyötödük betöltötte a hetvenet.

Bangóné Borbély Ildikó azt mondta, a kormány tárgyalni sem hajlandó Kásler Miklósnak, az emberi erőforrások miniszterének 1500 milliárd forintos egészségügy-fejlesztési tervéről, mert ennyi pénzt nem akarnak a magyarok gyógyulására szánni.

Az MSZP-s képviselő azt üzente Orbán Viktornak, "ha gyermekeink egy haja szála is meggörbül", csak azért, mert nem hajlandó tudomásul venni az egészségügy drámáját, akkor izgulhat azért, mi fog történni a parlamentben a plenáris ülésen.

Felhívta a figyelmet több, az egészségügy megreformálását célzó programra, például az MSZP európai parlamenti választási programjára, az orvosi kamara, a gyermekorvosok szervezetének javaslataira.

Kitért arra is, tudomásuk szerint létezik egy titkos ÁNTSZ-jelentés arról, miszerint Magyarországon egyetlen kórház sem teljesíti a kórházi minimumfeltételeket. Az ügy tisztázása érdekében közérdekű adatigénylést nyújtanak be - jelezte.

Arra a kérdésre, támogatják-e a DK egészségügyi minimumprogramját, Bangóné Borbély Ildikó közölte, mindem olyan programot támogatnak, amely javítja az egészségügy helyzetét.

Egy másik kérdésre elmondta, hogy zajlanak az egyeztetések a fővárosi körzetek elosztásáról az ellenzéki pártok között, ha megállapodtak, akkor tájékoztatást adnak arról.

Kérdezték azokról a sajtóhírekről, miszerint a jobbikos Varga-Damm Andrea is érintett lehet a lakásmaffia ügyében. Az ellenzéki politikus azt javasolta, hogy erről az érintett képviselőt kérdezzék meg.

A március 1-jétől emelkedő képviselői fizetésekre vonatkozó kérdésre a frakcióvezető-helyettes elmondta, az MSZP már tavaly létrehozott egy szolidaritási alapot, amibe a fizetésük megemelt részét fizetik be a képviselők. Decemberben 57 pályázatot támogattak abból, összesen 15 millió forint értékben - tette hozzá. Most nőni fog a képviselői befizetés összege - jelezte. Szólt arról is, hogy nemcsak a képviselők, hanem a miniszterek, államtitkárok fizetése is emelkedik.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását