2024. március 29. - Auguszta
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Nem ajándékút volt

Közleményben cáfolta kedden Szilágyi György, a Jobbik országgyűlési képviselője, hogy több millió forintos ajándékutat fogadott el a 2016-os riói olimpiára.
2018. október 30. kedd 16:32 - HírExtra
 

"Orbán Viktorral és a maffiakormánnyal ellentétben nem jutalomúton, luxusvadászaton, vagy a túlárazott közbeszerzési visszaosztásainak hálájából fakadó magánrepülős ajándékúton vettem részt a 2016-os riói olimpián, hanem egy hivatalos magyar küldöttség tagjaként" - fogalmazott az ellenzéki politikus az MTI-hez eljuttatott közleményében.

Hozzátette: a megjelent sajtóhírrel szemben nem business-, hanem turistaosztályon utazott és nem ötcsillagos szállodában szállt meg.

"A Jobbik sportért felelős politikusaként, meghívás alapján tagja voltam az Olimpiai Védnökök Testületének. Ez megtiszteltetés volt számomra, hiszen volt olimpiai bajnokokkal, neves sportvezetőkkel, sportdiplomatákkal és közéleti szereplőkkel dolgozhattam együtt a testületben" - írta.

Hangsúlyozta: a testület legfontosabb feladata, Magyarország 2024-es olimpiai pályázatához kapcsolódóan a különböző olimpiai rendezéshez kapcsolódó tervek, elképzelések véleményezése, az olimpiai pályázat népszerűsítése és sportdiplomáciai feladatok ellátása volt.

Fő feladatukként a sportdiplomáciai rendezvényeken való részvételt említette, "hogy erősítsük Magyarország esélyeit az olimpiai pályázatnál".

Az Origo keddi cikke szerint Szilágyi György jobbikos országgyűlési képviselő, aki Orbán Viktor miniszterelnököt támadta külföldi utazása miatt, több millió forintos ajándékutat fogadott el a 2016-os riói olimpiára.

A hírportál azt írta, hogy Szilágyi György tíz napot töltött luxuskörülmények között, és VIP-belépőt kapott az olimpia összes rendezvényére. A költségeket a Budapest 2024 Kft. állta - tették hozzá.

Az Origo számításai alapján az utazás legalább 2 millió forintba került, de ha más is a jobbikus politikussal tartott, akár 4,5 milliót is fizethettek érte.

A hírportál kiemelte, hogy Szilágyi Györgynek a vagyonnyilatkozata szerint nincsen ingatlana, 6,2 millió forintnyi megtakarítással és 1 millió forintnyi követeléssel rendelkezik, valamint egy személyautót birtokol.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását