2024. március 28. - Gedeon, Johanna
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Orfeusz-balett a Müpában

Ősbemutatóra készül a Feledi Project: Szentpáli Roland Orfeusz-balettjét mutatják be október 17-én a Müpában a Budafoki Dohnányi Zenekar közreműködésével, a CAFe Budapest idei programsorozatának keretében.
2018. október 10. szerda 10:10 - HírExtra
 

Mint Szentpáli Roland zeneszerző az M5 kulturális csatorna Kult30 című műsorában kedden elmondta, az Orfeusz című kortárs táncelőadás rockzenei betétekkel meséli el a kedvese után az alvilágba is lemenő hős történetét.

A darabban a szimfonikus zenekar mellett elektronikus gitár és basszusgitár is szerepel. "Hadésznak, az alvilág istenének megjelenésekor a szimfonikus zenekar mellett például torzított gitár szólal meg" - magyarázta a zeneszerző.

Szentpáli Roland felidézte, hogy mindig is foglalkoztatta a mitológiai történet és már 20 évvel ezelőtt megírta az előadás vázlatát. "Kezdetben nem balettra írtam, de Feledi János később azt javasolta, hogy kortárs balettelőadás keretében mutassuk be a történetet" - tette hozzá a zeneszerző.

Az ősbemutatót a Kortárs romantikusok 2.0 című est keretében láthatja a közönség Vajda János Csellóversenyével és Binder Károly Zongoraversenyének ősbemutatójával együtt.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását