2024. március 28. - Gedeon, Johanna
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):
Pénzügyminiszterként elmondhatom, nem tehetünk mást, mint azt, hogy elődeinkhez méltóan képviseljük Magyarország és a magyar emberek érdekeit, valamint segítjük hazánk gazdasági fejlődését - mondta Varga Mihály pénzügyminiszter a Szabolcs-Szamár-Bereg megyei Lónyán, és hozzátette, a jövő évi költségvetés egyszerre tükrözi a stabilitást és a fejlődést.
2018. július 8. vasárnap 12:16 - HírExtra
 

A miniszter a kiegyezés korának pénzügyminisztere, Lónyay Menyhért felújított sírkápolnájának avatásán pénteken elmondta, mindezt tükrözi a kormány döntéshozatali gyakorlata is.

Kiemelte, ez érhető tetten a jövő évi költségvetési törvénytervezetben is, amelyet most tárgyal a parlament.

Aláhúzta, a tervezet kidolgozásakor a magyar emberek biztonságának megőrzését, a családok és a gyermekvállalás támogatását, a gazdaság növekedési ütemének fenntartását, valamint a teljes foglalkoztatás elérését tartották elsődleges célnak.

A miniszter elmondta, az elmúlt évekhez hasonlóan tartani szeretnék a szigorú és fegyelmezett költségvetési politikát, mert ennek köszönhetően egyszerre tudják csökkenteni az államadósságot, és szinte minden területen többlettámogatást biztosíthatnak. A növekedés fenntartása érdekében további beruházásokat indítanak, erre 4000 milliárd forint áll rendelkezésre - tette hozzá.

Varga Mihály kifejtette: emellett tovább emelik a gyermeknevelés és a gyermekvállalás támogatására fordítható összeget is, garantálják a nyugdíjak értékállóságát, valamint a gazdaság teljesítményével összhangban remélik, hogy idén is tudnak nyugdíjprémiumot fizetni.

A pénzügyminiszter azt is elmondta, hogy közelebb akarnak jutni a teljes foglalkoztatáshoz, így aki Magyarországon munkát kíván vállalni, a továbbiakban is számíthat a kormányra. Ezért folytatják a munkahelyteremtési programokat, támogatják azokat a vállalkozásokat, amelyek bővítik foglalkoztatottaik számát, és "azon leszünk, hogy egyre jobban megérje itthon dolgozni" - közölte.

Lónyay Menyhért sírkápolnájának felújítását a Nemzeti Adó- és Vámhivatal nyugdíjas szövetsége, valamint Lónya önkormányzata közösen kezdeményezte, amelyet a Nemzetgazdasági Minisztérium 2017-ben 10 millió forinttal támogatott.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását