2024. március 28. - Gedeon, Johanna
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Sok múlhat Trump hülyeségén

"Súlyos hiba" lenne átköltöztetni az Egyesült Államok izraeli nagykövetségét Tel-Avivból Jeruzsálembe - jelentette ki Mevlüt Cavusoglu török külügyminiszter szerdán Brüsszelben, hozzátéve, hogy erre korábban amerikai kollégáját, Rex Tillersont is figyelmeztette.
2017. december 6. szerda 12:15 - HírExtra
 
"Káoszt és instabilitást" fog teremteni, ha Donald Trump amerikai elnök elismeri Jeruzsálemet Izrael fővárosának - hangoztatta a török diplomácia vezetője a NATO kedden kezdődött kétnapos külügyminiszteri találkozójának zárónapján.

"Az egész világ ellenzi ezt a lépést" - fogalmazott Cavusoglu, kiemelve, hogy a Tillersonnal folytatott szerdai kétoldalú tárgyalásán ismét fel fogja hozni az ügyet.

Recep Tayyip Erdogan török elnök kedden arról számolt be, hogy országa megszakíthatja diplomáciai kapcsolatait Izraellel, ha Trump Jeruzsálemet ismeri el a zsidó állam fővárosának.

Amerikai kormányzati források szerint Donald Trump szerdán várhatóan bejelenti, hogy az Egyesült Államok elismeri Jeruzsálemet Izrael fővárosának, és közli, hogy utasította külügyminisztériumát: kezdje el kidolgozni a jelenleg Tel-Avivban működő amerikai nagykövetség átköltöztetésének tervét.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását