2024. március 28. - Gedeon, Johanna
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Romániában gyárt a Ford

A Ford Motor Co. csütörtökön megkezdte az új EcoSport kisméretű SUV gyártását a craiovai összeszerelő üzemében - tájékoztatta a Ford Magyarország az MTI-t.
2017. október 12. csütörtök 13:43 - HírExtra
 
Az európai piacot eddig az indiai Chennai üzem látta el az EcoSport modellel. "Egyre több vásárló érdeklődik az EcoSport és általában az SUV modellek iránt, így most jött el az ideje, hogy Európában is beindítsuk a gyártást" - mondta Steven Armstrong, a Ford Motor Company EMEA (Európa, Közel-Kelet, Afrika) régióért felelős alelnöke.

A Ford európai SUV-értékesítése 2016-ban több mint 30 százalékkal növekedett, 2017 első nyolc hónapjában pedig a növekedés meghaladta a 27 százalékot.

A SUV modellek forgalmának növekedése új munkahelyeket is teremt a craiovai üzemben. Az év végéig a Ford további 1700 munkahelyet létesít a Ford Romaina craiovai üzemben, az autó- és motorgyártó részlegekben így 3900 alkalmazott dolgozik majd.

A Ford 2008 márciusában vette át az üzemet a Daewoo modelleket gyártó Automobile Craiova S.A. vállalattól. A Ford egymilliárd eurót meghaladó beruházásnak köszönhetően az üzem mostanra világszínvonalú autógyárrá vált.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását