2024. március 28. - Gedeon, Johanna
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Durván hasít Románia

Romániában tavaly 34,4 százalékkal, 4,081 milliárd euróra nőttek a külföldi közvetlen tőkeberuházások a 2015-ös évhez képest - közölte hétfőn a román nemzeti bank.
2017. február 13. hétfő 18:55 - HírExtra
Decemberben 153 millió euró áramlott a román gazdaságba. A tavalyi egész éves érték a legmagasabbnak számít a 2008-as gazdasági válság kirobbanása óta, amely 2009-cel kezdődően sújtotta a román gazdaságot. 2008-ban még 9,496 milliárd euró áramlott a román gazdaságba, amit az is kedvezően befolyásolt, hogy Románia egy évvel korábban vált EU-tagállammá.

A növekedés lendületét a nemzetközi gazdasági válság törte meg, így 2009-ben a külföldi tőkeberuházások értéke 3,48 milliárd euróra zsugorodott. Az ezt követő hat évben a külföldi tőkeberuházások még a válság utáni 3,48 milliárd eurótól is elmaradtak

. Az elmúlt hat évben a legmagasabb értéknek a 2015-ben jegyzett 3,03 milliárd euró számított. A tavalyi eredmény a 2009-est is felülmúlja, így 2016 a gazdasági válság kitörése utáni időszak legjobb évének számít Romániában a külföldi tőkeberuházások szempontjából.

A nemzeti bank szintén hétfőn közölte, hogy a román folyó fizetési mérleg hiánya elérte a 4,12 milliárd eurót, ami több mint kétszerese a 2015-ben jegyzett 1,94 milliárd eurónak.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását