2024. március 29. - Auguszta
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Nőtt a munkanélküliség: hol az egymillió új munkahely?

A munkanélküliek létszáma 497 ezer fő volt a 2011. december-2012. februári időszakban, ez az egy évvel korábbihoz hasonló, 11,6 százalékos munkanélküliségi rátát eredményezett - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) csütörtökön az MTI-vel.
2012. március 29. csütörtök 10:06 - HírExtra
A közlemény szerint a munkanélküliek 497 ezer fős létszáma 10 ezer fővel több, mint egy évvel korábban, a munkanélküliségi ráta 11,6 százalékos értéke pedig 0,1 százalékponttal haladta meg az egy évvel ezelőttit.

A jelentés szerint a munkanélküliség nemek szerint eltérően alakult: a munkanélküliek száma és a munkanélküliségi ráta a nők esetében emelkedett, míg a férfiakra jellemző mutatók kismértékben javultak. A 15-74 éves férfi népességből 273 ezren voltak munkanélküliek, munkanélküliségi rátájuk egy év alatt 0,2 százalékponttal, 11,8 százalékra csökkent 2011. december-2012. februárban. A nőket a vizsgált időszakban 224 ezer fős, 11,3 százalékos munkanélküliség jellemezte, ami 0,4 százalékpontos növekedésnek felelt meg.

A munkanélküliek 16,3 százaléka a munkaerőpiacon csak kis létszámban jelen lévő 15-24 éves korosztályból került ki. A korcsoport 28,3 százalékos munkanélküliségi rátája 1,8 százalékponttal magasabb az egy évvel korábbinál. A 25-54 évesek, azaz az úgynevezett legjobb munkavállalási korúak munkanélküliségi rátája 10,6 százalék volt, egy év alatt lényegében nem változott.

A munkanélküliek 45,7 százaléka egy éve vagy annál régebben keresett állást. A munkanélküliség átlagos időtartama 17,4 hónap volt.

A munkanélküliség kezelésére szolgáló eszközrendszer működtetésére és értékelésére kialakított adminisztratív nyilvántartásból származó adatok szerint 2012. február végén 646,7 ezer fő volt a nyilvántartott álláskeresők összlétszáma, ez 4,0 százalékos csökkenés az előző év azonos időszakához képest.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását