2024. március 29. - Auguszta
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Máris botrány lett a királyi esküvő

Úgy összeállítani egy esküvői vendéglistát, hogy ne legyen belőle sértődés még akkor sem egyszerű feladat, ha az ember nem koronás fő, és a szóba jöhető vendégek száma sem ezrekben mérhető.
2011. április 8. péntek 13:25 - HírExtra
De mégis hogy lehet, hogy karib-tengeri Mustique sziget egyik tengerparti bárjának tulajdonosa, bizonyos Basil Charles ott lehet Vilmos herceg és Kate Middleton április 29-i esküvőjén, miközben olyan befolyásos személyek maradtak le a meghívóról, mint Barack Obama amerikai elnök és felesége, Michelle Obama, vagy a francia elnök Nicolas Sarkozy és neje, Carla Bruni?

Vilmos és Kate összesen 1900 meghívót küldött ki a nagy eseményre, de ne gondoljuk azt, hogy minden meghívott személyéről ők döntöttek. Egy királyi esküvő ugyanis legalább annyira egy fontos protokolláris esemény, mint szimplán Vilmos és Kate nagy napja, különösen azért, mert az ifjú herceg sokak szerint a trón első számú várományosa. Sok vendégnek emiatt kell ott lennie, mások pedig épp emiatt nem lehetnek jelen.

Bár mi, magyarok jobban ismerjük Obamát vagy Sárkozyéket, a brit alattvalóknak elsősorban Vilmos herceg nagynénjének, Sarah Ferguson yorki hercegnőnek a távolléte jelent beszédtémát. Sarah azért nem kapott meghívót, mert annak idején csúnyán összeveszett Diana hercegnővel, Vilmos édesanyjával. Sarah lányai viszont ott lesznek a ceremónián.

"Vilmos még nem kész elásni a csatabárdot" – magyarázta az ABC News-nak Duncan Larcombe, a legnépszerűbb brit bulvárlap, a The Sun szerkesztője. "Azt hiszem, Vilmost már a gondolat is elborzasztotta, hogy azon a szép napon Sarah is ott ülhet majd a királyi család többi tagja között" – tette hozzá. Az őt jól ismerők szerint ugyanakkor Sarah nem is számított a meghívóra, ezért nem viseli rosszul a mellőzést.

Ott lesz viszont David Beckham focista, akivel Vilmos együtt kampányolt (sikertelenül) a 2018-as angliai világbajnokságért, s felesége, Victoria Beckham, az egykori Posh Spice. A meghívottak közt van Kanye West énekes, Vilmos egyik kedvence, és Sir Elton John, aki Diana hercegnő temetésén is énekelt. Meghívták Vilmos öccsének, Harry hercegnek kedvesét, Chelsy Davyt, Kate Middleton egykori barátját, Rupert Finchet, és Vilmos első szerelmét, Jecca Craig-et is.

"Vilmos exei a herceg nagyon-nagyon közeli barátai maradtak. Kate jól érzi magát körülöttük, nincs semmi féltékenység a levegőben" – elemezte Katie Nicholl, a Daily Mail udvari tudósítója.

Meghívták még többek közt Albert Monaco-i herceget, Beatrix holland királynőt, Abdullah szaúdi uralkodót, Szaid ománi szultánt, aki Vilmoshoz hasonlóan a sandhursti katonai akadémián végzett. Nem hiányoznak majd a brit nemzetközösségi államok vezető politikusai, így Julia Gillard ausztrál miniszterelnök asszony sem.

Az első számú díszvendég természetesen II. Erzsébet királynő, a vőlegény nagyanyja lesz. Vilmos tanúja öccse, Harry herceg lesz, Kate Middletoné pedig húga, Pippa.
Forrás: Blikk
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását