2024. március 28. - Gedeon, Johanna
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Magyar sikerek a vízilabda kupákban

Mind a négy magyar férficsapat sikerrel vette a hétvégi akadályt az európai vízilabdakupákban: a Szeged és az Eger az Euroligában jutott fel a kontinens legjobb 16 együttese alkotta főtáblára, míg a Ferencváros és a Honvéd a második számú sorozatban, a LEN Kupában lépett tovább az első selejtezőkörből az október 22. és 24. közt esedékes másodikba.
2010. október 10. vasárnap 19:25 - HírExtra
A legjobban a Szeged teljesített, Kásás Zoltán legénysége tudniillik mindhárom mérkőzését megnyerve - 11-6 a szerb Vojvodina, 10-8 az orosz Kazany, végül vasárnap 11-10 az olasz Brescia ellen - csoportelsőként ment tovább.

Az Eger - amely a pénteki nyitónapon 13-12-re alulmaradt a végül a négyest nyerő horvát Mladost Zagreb ellenében - nagyot hajrázva legyűrte a német Spandau 04-et (9-5), majd a befejező napon a francia Marseille-t is (11-8), és négyeséből másodikként lett EL-főtáblás.

A Szeged és az Eger mellett a négy, egyenként négycsapatos csoportokra oszló főtáblán (sorsolás október 31-én) ott van egy harmadik magyar gárda is: a bajnok Vasas, amely kiemeltként csak a legjobb 16-ban kezdi meg európai szereplését.

A LEN Kupában ezen a víkenden kezdődött el a mezőny megrostálása, és a nyitóvizsgán magabiztosan jutott túl mind az FTC, mind a Honvéd. Igaz, az első selejtezőkör eleve nem jelenthetett gondot, hiszen az egyes - hol öt, hol hatcsapatos csoportokból - az első négy helyezett egyformán tovább került.

Ezzel együtt biztató, hogy a Ferencváros mind a négy meccsét magabiztosan nyerve végzett az élen, a másodikként zárt Honvéd pedig négy győzelem mellett csupán a csoportelső olasz Posillipótól kapott ki. A következő kör azonban nyilvánvalóan már nehezebb lesz mindkét magyar gárda számára.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását