2024. március 29. - Auguszta
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Színházfinanszírozási kalamajka

Várhatóan szerdán teszi közzé a független színházi és táncművészeti társulatok 2010-es működési támogatásáról szóló döntést a Nemzeti Erőforrás Minisztérium (NEFMI) - értesült az MTI kedden szakmai forrásokból.
2010. július 20. kedd 19:21 - HírExtra
Az előadóművészeti törvény VI-os kategóriájába sorolt társulatok (független színházak, táncegyüttesek és bábszínházak) idei működési támogatásáról a kultúrát felügyelő tárcának június 14-ig kellett volna döntenie, a NEFMI azonban keddig nem tette közzé a 2010-es támogatási összegeket. A pályázatot lebonyolító Nemzeti Kulturális Alap, majd az Előadóművészeti Tanács már júniusban megtette támogatási javaslatát a minisztérium felé.

A Befogadó Színházak Társulása (BESZT) és a Független Színházak Szövetsége (FSZSZ) - amely szerdán közös tanácskozáson vitatja meg a késedelem nyomán kialakult helyzetet - az MTI-hez hétfőn eljuttatott sajtóközleményükben kiemelték: az állami támogatás sok hónapos csúszása miatt "az összeomlás szélén" áll Magyarországon a független előadóművészeti szféra.

A két szervezet közös közleménye emlékeztetett arra, hogy a kategóriába 108 szervezet tartozik, amelyek évente 6000-nél több előadást tartanak mintegy 1,2 millió nézőnek, és számos külföldi vendégszereplés során képviselik a magyar kultúrát.

Mint a távirati iroda szakmai forrásokból értesült, a NEFMI kulturális államtitkársága várhatóan szerdán teszi közzé az idei működési támogatásokról szóló döntését.

Az MTI megkeresésére az államtitkárság sajtóosztálya sem cáfolni, sem megerősíteni nem kívánta az információt, jelezték azonban, hogy arra szerdán reagálni fognak.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását