2024. március 28. - Gedeon, Johanna
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Leváltják a katasztrófavédelem vezetőjét

Leváltják az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) vezetőjét - erősítette meg az MTI értesülését szerdán több, név nélkül nyilatkozó forrás; a tűzoltóság és a polgári védelem szakmai felügyeletét ellátó szervezet új vezetője július elsejétől Bakondi György lesz, aki a 2000-es évek elején már irányította a szervezetet.
2010. június 30. szerda 11:13 - HírExtra
Az OKF jelenlegi vezetője, Tatár Attila tűzoltó altábornagy távozását, illetve a személycserét a csütörtöki állománygyűlésen jelenti be Pintér Sándor belügyminiszter. A gyűlésen részt vesznek a megyei katasztrófavédelmi igazgatók, az önkormányzati tűzoltóságok parancsnokai és a polgári védelem vezetői is.

Bakondi György 2000. január elsejétől, az OKF létrehozásától 2002. december 9-ig vezette a katasztrófák elleni védekezés irányítására, a védelmi szervek működésének koordinálása alapított központi szervezetet.

A csaknem három év után Lamperth Mónika, a Medgyessy-kormány akkori belügyminisztere azzal az indokkal mentette fel azonnali hatállyal, hogy a testület költséggazdálkodása számottevő hiányt eredményezett, illetve azért, mert a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal megállapította a főigazgató felelősségét a martinsalakból épült házak újjáépítésével összefüggésben.

Lamperth Mónika 2003. február 13-án Tatár Attila főigazgató-helyettest nevezte ki az OKF vezetőjévé, az altábornagy azóta vezette a szervezetet.

Bakondi György a felmentése után ügyvédként dolgozott. Az ez évi árvíz idején az Orbán-kormány illetékes minisztere az árvízi védekezés irányítására miniszteri biztosnak nevezte ki.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását