2024. március 28. - Gedeon, Johanna
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Rekordvízállások mindenhol

Számos folyó rekordvízállással tetőzött az elmúlt időszakban Észak-Magyarországon.
2010. május 24. hétfő 23:01 - HírExtra
A Sajó a Borsod megyei Sajószentpéternél egy hete 402 centiméteres vízállással tetőzött, korábban az itt mért legnagyobb érték, az úgynevezett LNV 390 centiméter volt.

A Bódva áradása is minden eddigi szintet megdöntött, Hídvégardónál 305 centiméteres értékkel egy héttel ezelőtt tetőzött, itt korábban a legnagyobb vízszint 291 centiméter volt. Szintén rekordot döntött a folyó Szendrőnél, a kedden mért 291 centiméteres értékkel, itt a legmagasabb vízállás 286 centiméter volt - ismertette a folyók árhullámának értékeit Csont Csaba, az Észak-Magyarországi Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság (Ékövizig) árvízvédelmi osztályvezetője hétfőn az MTI-nek.

Hozzátette: a Tarna Jászdózsánál haladta meg a korábbi LNV értéket, 570 centiméteres legnagyobb vízállással, itt a korábbi érték 562 centiméter volt. A Takta Taktaföldvárnál 378 centiméterrel döntött csúcsot - korábbi LNV 342 centiméter - míg a Ronyva Sátoraljaújhelynél 455 centiméteres vízállással, ahol eddig 380 centiméteres volt a legnagyobb áradat.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását