2024. március 28. - Gedeon, Johanna
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Imádkoztak az árvíz levonulásáért

Traktor pótkocsiján, lóháton vagy 70 kilométeres kerülővel tudtak eljutni a Borod megyei Bőcs lakosai a pünkösd vasárnapi istentiszteletre, ugyanis a kiöntött Hernád már egy hete kettészelte a háromezer lakosú települést.
2010. május 23. vasárnap 20:57 - HírExtra
 A Hernád bár nagyon lassan apad, a település közepén lévő hidat még mindig nem lehet használni. A falu egyetlen, református temploma belső Bőcsön van, így a pünkösd vasárnapi istentiszteletre a település nagyobbik, külső részén élő lakói csak úgy tudtak eljutni, ha vállalták, hogy az utat a helyi téesz pótkocsis traktorán, vagy oda-vissza 70 kilométeres kerülőúttal saját autóval, illetve az önkormányzat külön buszával mennek a kiömlött Hernádtól alig kétszáz méterre lévő templomba.

Az MTI tudósítója látta, volt olyan is, aki az alig 100 méter hosszú vízátfolyáson lóháton jutott át. Az ünnepi istentiszteletre a nehézségek ellenére a rendszeresen templomba járók közül majdnem mindenki elment.

A Hernád és a Sajó menti településeken a pünkösd vasárnapi istentiszteleteken az árvíz gyors levonulásáért, a károk minél gyorsabb felszámolásáért imádkoztak.

A Hernádon már levonulóban van az ár, de a belvíz Bőcsön még mindig mintegy háromtucatnyi házat fenyeget, a polgári védelem és a vízügy folyamatosan szivattyúzza a 30-40 centiméter mély vizet a kertekből.

A korábban víz alá került kertekben majdnem térdig ér az iszap, a vetemények tönkrementek, erős az iszap és állott víz szag terjeng.  A településtől néhány kilométerre lévő Ónodban szintén folyamatos a szivattyúzás, és erősítik a homokzsákokból épített ideiglenes gátakat, védműveket.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását