2024. március 28. - Gedeon, Johanna
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Lendvai: a Fidesz nem cáfolta a feketelista létét

"A Fidesz nem cáfolta, hogy az internetre felkerült hangfelvételen Kubatov Gábor beszél fideszes aktivistáknak. Ezek után azt mindenki tudhatja, hogy egy fideszes kampányvezér beszél a többi fideszes aktivistának - nyilatkozta Lendvai Ildikó MSZP-elnök a Duna Televízió reggeli műsorában, a szerdán kipattant és a Fidesz pártigazgatójával összefüggésbe hozott "listabotrány" kapcsán.
2010. április 8. csütörtök 10:41 - HírExtra
A Fidesz lejáratásról beszél, Lendvai azonban kizárta, hogy "kacsa" lenne a világhálóra kikerült felvétel. Az MSZP ügyészségi, bírósági és ombudsmani vizsgálatot kezdeményez az ügyben.

"Drámai, ami a hangfelvételen hangzik" - nyilatkozta a Duna Televízió Hattól nyolcig című műsorában Lendvai Ildikó, az MSZP elnöke arról a hangfelvételről, amely szerdán vált ismertté a világhálón, és amelyen feltételezések szerint Kubatov Gábor, a Fidesz pártigazgatója beszél.

Többek között arról, hogy a Pécsi időközi önkormányzati választásokon nem csak azt tudták pontosan, kik szavaztak a Fideszre, hanem név szerint ismerték azokat is, akik szavaztak, de nem a Fideszt és annak polgármester jelöltjét, Páva Zsoltot támogatták.

A Fidesz a felvételre úgy reagált: az MSZP és Jobbik közös kétségbeesett kísérletet tesz a párt lejáratására, továbbá: "a Fidesz az adatvédelmi biztos által engedélyezett módon, a jogszabályok betartásával kezeli minden esetben az adatokat."

Lendvai Ildikó, nem tartva kielégítőnek a Fidesz cáfolatát, felvetette: mire szolgál a Fidesz által készített "komcsilista", a rosszak, a nem Fideszre szavazók listája, névvel, címmel, telefonszámmal? És: nyugodtan mehet-e mondjuk egy, a listán szereplő személy szociális segélyért a polgármesterhez, miközben az tudja, hogy a kérelmező nem rá szavazott? Nyugodt lehet-e a listán szereplő, ha tanár, tanító, vagy közalkalmazott?

A választási kampány finisében elképzelhetetlen, hogy csupán "kacsa" a világhálóra kikerült felvétel? - hangzott a Hattól nyolcig felvetése? Az MSZP elnöke erre úgy reagált: ha így lenne, Szijjártó Péter Fidesz-szóvivő nem azzal kezdte volna, hogy "ilyen lista nincs"? Nem tagadták a lista létét - érvelt Lendvai Ildikó.

Az MSZP elnöke "fontos terhelő vallomásnak" tartja, hogy a hangfelvételen szereplő személy elmondja: a listakészítésről tájékoztatást adott a Fidesz országos elnökségének. "Nem is Kubatov Gábor érdekel engem, ő tett akarata ellenére egy beismerő vallomást. Engem a Fidesz elnökségi tagjai érdekelnek. Mit mondtak Kubatovnak? Hogy de ügyes vagy Gábor!?"

Lendvai szerint az illetékes hatóságoknak vizsgálódniuk kell, mert szerinte a szavazók ilyen módon való listázásával súlyosan megsértették a választók jogait. "Valóságosan ez egy "vaskos fenyegetést" jelent, azaz, hogy van rólam egy lista, hogy rossz vagyok-e vagy jó" - mondta Lendvai.

A pártelnök szerint a történteket az ügyészségnek, a bíróságnak, az Országos Választási Bizottságnak is vizsgálnia kell; ugyanakkor az ombudsmanhoz is fordultak az ügyben.
Forrás: Duna Televízió Zrt.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását