2024. március 28. - Gedeon, Johanna
Küldő neve: Címzett neve:
Küldő e-mail: Címzett e-mail:
Üzenet (opcionális):

Kubatov-ügy: az MDF az igazságügyi miniszterhez fordul

Dávid Ibolya, az MDF elnöke levélben fordult Forgács Imre igazságügyi és rendészeti miniszterhez, valamint az Országos Választási Bizottsághoz (OVB) a Kubatov Gábor Fidesz-pártigazgató előadásáról szerdán nyilvánosságra került hangfelvétel miatt - tájékoztatta a párt csütörtökön az MTI-t.
2010. április 8. csütörtök 18:50 - HírExtra
"A Fidesz esetleges titkos adatbázisa kapcsán a rendőrség lépjen fel határozottan, az OVB pedig állapítsa meg a jogszabálysértést" - olvasható az MTI-hez eljuttatott közleményben.

Az MDF csütörtöki közleményében az olvasható, a Fidesz pártigazgatója a rendszer továbbfejlesztéséről befejezett tényként szól, a párt pedig nem cáfolta a beszéd elhangzásának tényét. A pártigazgató mondatai olyan adatgyűjtésre utalnak, amilyenre az adatvédelmi biztos nem adhatott engedélyt, és bűncselekmények gyanúja is felmerült.

"Forgács Imrétől arra várunk választ, hogy mit kíván tenni a rendőrség? Bízunk benne, hogy a bizonyítékok megsemmisítésének megakadályozása érdekében azonnal megtesznek minden szükséges intézkedést" - írták.

Az OVB szerint több jogszabályt is megsértett a Fidesz a választók adatainak gyűjtésével, a testület hivatalból feljelentést tesz a rendőrségen. A csütörtökön ülésező testületet az MSZP kampányfőnöke kérte a jogsértések megállapítására és az attól való további eltiltásra. Az OVB csütörtöki ülésén 6:3 arányban úgy döntött, hogy a bizonyítékként becsatolt hangfelvétel hiteles.

A YouTube internetes videomegosztóra még szerdán került fel egy olyan hangfelvétel, amelyet akkor több portál Kubatov Gábornak, a Fidesz pártigazgatójának tulajdonított. Ezen egyebek között az hangzik el, hogy az ellenzéki párt a 2009-es pécsi időközi választásokon szinte mind a 38 ezer Fidesz-szavazót ismerte: nemcsak a nevüket, de korukat, telefonszámukat, mobilszámukat, e-mail címüket és még azt is, milyen erős támogatói a Fidesznek, valamint "komcsi" megjelöléssel listát vezettek a nem rájuk szavazó választópolgárokról is. A Fidesz lejáratási kísérletről beszélt és közölte, hogy a párt az adatvédelmi biztos által engedélyezett módon, a jogszabályok betartásával kezeli minden esetben az adatokat.

Csütörtökön újabb hangfelvétel került fel a YouTube-ra, amelyet szintén Kubatov Gábornak, a Fidesz pártigazgatójának tulajdonítanak. A hangfelvételen választási csalásokról számol be Kubatov Gábor.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását